Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΠόσο καιρό πρέπει να κάνεις yoga για να νιώσεις καλύτερα; Έχουμε την...

Πόσο καιρό πρέπει να κάνεις yoga για να νιώσεις καλύτερα; Έχουμε την απάντηση!

Λίγο-πολύ οι περισσότεροι γνωρίζουμε τα οφέλη της yoga τόσο στο σώμα, όσο και στην ψυχολογία μας. Πόσο καιρό πρέπει να κάνεις yoga για να δεις τις επιδράσεις κυρίως στην ψυχολογία σου;


Τα πρώτα μαθήματα yoga είναι πρόκληση για σένα. Προσπαθείς σκληρά. Νιώθεις πως θα τα παρατήσεις αλλά ήδη μετά από κάθε μάθημα νιώθεις ολοένα και καλύτερα. Και γι΄αυτό συνεχίζεις. Μέχρι που κολλάς!

Πόσο καιρό πρέπει να κάνεις yoga για να δεις τα αποτελέσματα ειδικά στην ψυχολογία σου; Μόλις είσαι συνεπής και την κάνεις τρόπο ζωής, θα δεις τις επιδράσεις της και όλα τα οφέλη που είναι αυτά που θα σε κάνουν να συνεχίζεις και να μην τα παρατάς.

Μια έρευνα η οποία δημοσιεύτηκε στο Brain Plasticity, προτείνει ένα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα αν ελπίζεις πως η yoga θα σε ανακουφίσει απ’ το άγχος και για αυτό την κάνεις!

Αφού συνδύασαν 11 προηγούμενες μελέτες -οι οποίες είχαν διερευνήσει τη σύνδεση της yoga με την υγεία του εγκεφάλου- οι ερευνητές τις κατηγοριοποίησαν σε πέντε μελέτες που εξέταζαν συγκεκριμένα τους αρχάριους στη yoga που ολοκλήρωσαν τουλάχιστον μία συνεδρία την εβδομάδα για διάστημα 10 έως 24 εβδομάδων.

Λοιπόν, πόσο καιρό πρέπει να κάνεις yoga για να δεις την αλλαγή μέσα σου και μια ανακούφιση απ’το άγχος; Μετά από 8 εβδομάδες! Μόλις 8 εβδομάδες και θα νιώσεις την αλλαγή στη διάθεσή σου αλλά και στο σώμα σου.

Bonus: Μερικά οφέλη της yoga που ίσως δεν γνωρίζεις

Καρδιακά νοσήματα

Αρκετές μελέτες έχουν δείξει ότι η yoga μπορεί να μειώσει την αρτηριακή πίεση και τη χοληστερόλη και επιβραδύνει την εξέλιξη της αθηροσκλήρωσης -όλοι παράγοντες που προκαλούν καρδιακή νόσο.

Παρόλο που κάθε μορφή άσκησης είναι καλή για την καρδιά, οι ειδικοί θεωρούν ότι η yoga μπορεί να δώσει μια επιπλέον ώθηση, συμβάλλοντας στην σταθεροποίηση του ενδοθηλίου, που βρίσκονται στα αιμοφόρα αγγεία και όταν ερεθίζονται συμβάλλουν στην καρδιαγγειακή νόσο. Δεδομένου ότι οι καρδιακές παθήσεις συνδέονται με το άγχος και είναι δεδομένο ότι η yoga καταπολεμά το στρες, μειώνονται ακόμα περισσότερο οι πιθανότητες εμφάνισης καρδιακού επεισοδίου.

Καρκίνος του μαστού

Οι γυναίκες που κάνουν yoga κατά τη διάρκεια και μετά τη θεραπεία καρκίνου του μαστού, έχουν λιγότερη σωματική ταλαιπωρία και άγχος. Από έρευνα του 2007 που έκανε το Πανεπιστήμιο Duke, οι γυναίκες με μεταστατικό καρκίνο του μαστού βίωσαν λιγότερο πόνο και ένιωθαν πιο ενεργητικές και χαλαρές.

Αϋπνία

Ερευνητές από το Χάρβαρντ διαπίστωσαν ότι οκτώ εβδομάδες καθημερινής yoga βελτίωσαν σημαντικά την ποιότητα του ύπνου για ανθρώπους που πάσχουν από αϋπνία. Και μια άλλη μελέτη διαπίστωσε ότι η yoga δύο φορές την εβδομάδα βοήθησε όσους πέρασαν καρκίνο να κοιμούνται καλύτερα και να αισθάνονται λιγότερο κουρασμένοι.

Άσθμα

Σε μια μελέτη 57 ενηλίκων με ήπιο έως μέτριο άσθμα, ένα μάθημα yoga οκτώ εβδομάδων μείωσε σε μεγάλο βαθμό τα συμπτώματα του άσθματος. Η πρακτική αναπνοής, γνωστή ως pranayama, είναι ουσιαστικό μέρος της yoga, και τέτοιες ασκήσεις έχουν αποδειχθεί ότι βοηθούν στη μείωση των συμπτωμάτων του άσθματος.

Πηγή: https://ipop.gr/fitness/poso-kairo-prepei-na-kaneis-yoga-gia-na-nioseis-kalytera-echoyme-tin-apantisi/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ