Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΠόνος στα γόνατα; 5 εύκολες ασκήσεις για να τον ανακουφίσεις

Πόνος στα γόνατα; 5 εύκολες ασκήσεις για να τον ανακουφίσεις

Δυστυχώς ο πόνος στα γόνατα είναι αρκετά κοινός και μπορεί να επηρεάσει ένα ευρύ φάσμα ανθρώπων, από πρωταθλητές έως και ηλικιωμένα άτομα. Βέβαια, δε θέλω να απογοητεύεσαι γιατί υπάρχουν ασκήσεις, οι οποίες σύμφωνα με του ειδικούς μπορούν να τον ανακουφίσουν, ακόμα και να τον εξαφανίσουν.


Ο πόνος στο γόνατο μπορεί να εμφανιστεί ξαφνικά ή να αναπτυχθεί με την πάροδο του χρόνου και να σε ταλαιπωρήσει για μεγάλο χρονικό διάστημα. Αν και υπάρχουν πολυάριθμες αιτίες που τον προκαλούν, οι πιο κοινές είναι η μυϊκή αδυναμία, ο πόνος στη μέση ή στο ισχίο, η αρθρίτιδα, προβλήματα στα πόδια όπως πλατυποδία, κάποιου είδους τραυματισμός, κακή στάση σώματος και πάρα πολλά άλλα.

 

Βέβαια, εάν αισθάνεσαι πόνο στα γόνατά σου, είναι πολύ σημαντικό να βρεις την αιτία. Για να συμβεί κάτι τέτοιο, το ιδανικό είναι να επισκεφτείς τον γιατρό σου, αλλά μέχρι να συμβεί αυτό μπορείς να δοκιμάσεις κάποιες από τις παρακάτω ασκήσεις για να τον ανακουφίσεις.

 

«Πόνος στα γόνατα τι να κάνω;» 4+1 ασκήσεις

Calf Stretch

Αρχικά προσπάθησε να σταθείς με τα πόδια ανοιχτά στο πλάτος των γοφών, κοιτάζοντας έναν τοίχο με τα χέρια τοποθετημένα πάνω του και τους αγκώνες λυγισμένους. Τέντωσε το δεξί σου πόδι προς τα πίσω μέχρι τα χέρια σου να είναι ίσια, αλλά τα χέρια σου να ακουμπούν στον τοίχο. Λύγισε το αριστερό σου γόνατο. Μείνε σε αυτή τη στάση 15 έως 30 δευτερόλεπτα και επανάλαβε από την άλλη πλευρά.

 

Ankle Twist With Band

Κάθισε στο πάτωμα με το αριστερό σου πόδι τεντωμένο μπροστά σου, κράτησε το δεξί σου πόδι λυγισμένο και το δεξί σου επίπεδο στο πάτωμα. Τοποθέτησε κάτι που θα σου κρατάει αντίσταση, ένα λάστιχο, ένα κασκόλ ή ζώνη γύρω από το αριστερό σου πόδι και κράτα τις μύτες του δεξιού σου ποδιού. Τράβηξε απαλά το αριστερό σου πόδι προς τα αριστερά και έλεγξε ότι το γόνατό σου εξακολουθεί να είναι στραμμένο προς τα πάνω καθώς ο αστράγαλος τεντώνεται. Κράτησε αυτή τη στάση για 15 έως 30 δευτερόλεπτα και επανάλαβε από την άλλη πλευρά.

Seated Hip Rotation

Κάθισε σε μια καρέκλα με τα πόδια σου ίσια στο πάτωμα, ώστε τα γόνατά σου να σχηματίζουν γωνίες 90 μοιρών. Τοποθέτησε το αριστερό σου πόδι στον δεξιό μηρό σου. Πιέζοντας απαλά το αριστερό γόνατο προς τα κάτω με το αριστερό σου χέρι, γείρε αργά προς τα εμπρός από τη μέση μέχρι να νιώσεις τέντωμα στους εξωτερικούς γοφούς. Μείνε εκεί για 15 έως 30 δευτερόλεπτα, έπειτα επανάλαβε από την άλλη πλευρά.

πόνος στα γόνατα τι να κάνω

Front Hip Flexion

Προσπάθησε να σταθείς μπροστά από έναν τοίχο με τα πόδια σου ενωμένα και τοποθέτησε μια καρέκλα λίγο πιο πίσω σου. Χρησιμοποιώντας τον τοίχο για ισορροπία, τοποθέτησε το αριστερό σου πόδι στην καρέκλα. Κρατώντας τα γόνατά σου ενωμένα, λύγισε το δεξί γόνατο μέχρι να νιώσεις τέντωμα στο αριστερό σου ισχίο. Για βαθύτερο τέντωμα, σπρώξε την καρέκλα πιο μακριά από τον τοίχο. Μείνε εκεί για 15 έως 30 δευτερόλεπτα.

 

Reclined Hip Twist

Ξάπλωσε μπρούμυτα στο πάτωμα με τα πόδια ίσια και τα χέρια στα πλάγια, με τις παλάμες προς τα πάνω. Σήκωσε το αριστερό σου πόδι μέχρι το ταβάνι και άφησέ το αργά να κάνει πάνω-κάτω στη δεξιά πλευρά του σώματός σου, επιτρέποντας στο αριστερό πόδι να πέσει στο πάτωμα. Κράτησε την συγκεκριμένη άσκηση για 15 έως 30 δευτερόλεπτα. 

 

Tags : fitness

Κατερίνα Ταλιαδούρου 1 April 2022

Πηγή: https://ipop.gr/fitness/ponos-sta-gonata-5-eykoles-askiseis-gia/?fbclid=IwAR0E06WcGUxWHvuuggm2wipCZ_HvMgd6myXi_crqP0R1f6hgqMLA6uR60Es

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ