Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήxtesiniΠονοκέφαλος: 6 κινήσεις που βάζουν φρένο στον πόνο

Πονοκέφαλος: 6 κινήσεις που βάζουν φρένο στον πόνο

Ο πονοκέφαλος μπορεί να είναι εξουθενωτικός. Αλλά υπάρχει ελπίδα. Αυτές οι έξι κινήσεις μπορούν να σας βοηθήσουν να ανακουφίσετε τον πόνο και να σας επαναφέρουν στη ζωή σας.


1. Κάντε ένα διάλειμμα

Εάν αρχίζετε να αισθάνεστε έναν πονοκέφαλο, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να κάνετε ένα διάλειμμα. Καθίστε ή ξαπλώστε σε ένα σκοτεινό, ήσυχο δωμάτιο και κλείστε τα μάτια σας. Αυτό θα σας βοηθήσει να απαλύνετε την ένταση στο κεφάλι και το λαιμό σας.

2. Κάντε μασάζ στους κροτάφους σας

Κάντε απαλό μασάζ στους κροτάφους σας με κυκλικές κινήσεις με τα δάχτυλά σας, τους αντίχειρες ή μια μπάλα του τένις. Αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να ανακουφιστείτε από την ένταση που προκαλεί τον πονοκέφαλό σας.

3. Τεντώστε το λαιμό σας

Ο πόνος στον αυχένα είναι ένα κοινό έναυσμα για πονοκεφάλους. Για να τεντώσετε το λαιμό σας, γείρετε το κεφάλι σας προς τα εμπρός και μετά στο πλάι. Κρατήστε κάθε διάταση για 30 δευτερόλεπτα.

4. Ασκήστε πίεση στο μέτωπό σας

Ένας τρόπος για να απαλύνετε τον πονοκέφαλο είναι να ασκήσετε πίεση στο σαρκώδες μέρος του χεριού σας μεταξύ του αντίχειρα και του δείκτη σας. Ή, δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε μια κρύα συσκευασία ή πάγο τυλιγμένο σε μια πετσέτα στο μέτωπό σας για 15 λεπτά.

5. Πίνετε άφθονα υγρά

Η αφυδάτωση είναι μια κοινή αιτία πονοκεφάλων. Για να αποφύγετε αυτό, φροντίστε να πίνετε πολλά υγρά κατά τη διάρκεια της ημέρας. Νερό, χυμός και τσάι από βότανα είναι όλα καλές επιλογές.

6. Χαλαρώστε

Το άγχος μπορεί να είναι ένα σημαντικό έναυσμα για πονοκεφάλους. Εάν αισθάνεστε άγχος, δοκιμάστε μερικές ασκήσεις βαθιάς αναπνοής ή κάντε ένα ζεστό μπάνιο. Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε τεχνικές χαλάρωσης όπως γιόγκα ή διαλογισμό.

Πηγή: https://www.xtesini.gr/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ