Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
ΑρχικήxtesiniΠοιούς θανάτους μπορεί να αποτρέψει η μείωση της τηλεόρασης;

Ποιούς θανάτους μπορεί να αποτρέψει η μείωση της τηλεόρασης;

Υπάρχουν πολλοί θάνατοι που μπορεί να αποτρέψει η μείωση της παρακολούθησης τηλεόρασης. Με τη μείωση του χρόνου που αφιερώνεται στην τηλεόραση, οι άνθρωποι μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο θανάτου από καρδιαγγειακές παθήσεις, παχυσαρκία και άλλες παθήσεις.


Καρδιαγγειακή νόσο

Οι καρδιακές παθήσεις είναι η κύρια αιτία θανάτου στις Ηνωμένες Πολιτείες και η μείωση της παρακολούθησης τηλεόρασης μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του κινδύνου θανάτου από καρδιαγγειακή νόσο. Σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Circulation, οι άνθρωποι που παρακολουθούν τρεις ή περισσότερες ώρες τηλεόραση την ημέρα έχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να πεθάνουν από καρδιαγγειακά νοσήματα σε σχέση με άτομα που παρακολουθούν λιγότερη τηλεόραση. Η μελέτη διαπίστωσε ότι κάθε δύο ώρες παρακολούθησης τηλεόρασης συσχετίστηκε με 17% αυξημένο κίνδυνο θανάτου από καρδιαγγειακή νόσο.

Παχυσαρκία

Η παχυσαρκία είναι ένας σημαντικός παράγοντας κινδύνου για καρδιαγγειακές παθήσεις και η μείωση της παρακολούθησης τηλεόρασης μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του κινδύνου παχυσαρκίας. Σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Obesity, οι άνθρωποι που παρακολουθούν τηλεόραση για περισσότερες από δύο ώρες την ημέρα έχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να γίνουν παχύσαρκοι από τους ανθρώπους που παρακολουθούν λιγότερη τηλεόραση. Η μελέτη διαπίστωσε ότι κάθε δύο ώρες παρακολούθησης τηλεόρασης συσχετίστηκε με 6% αυξημένο κίνδυνο παχυσαρκίας.

Άλλες καταστάσεις

Εκτός από τις καρδιαγγειακές παθήσεις και την παχυσαρκία, η μείωση της παρακολούθησης τηλεόρασης μπορεί επίσης να βοηθήσει στη μείωση του κινδύνου θανάτου από άλλες παθήσεις, όπως ο καρκίνος. Σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Cancer Epidemiology, Biomarkers & Prevention, τα άτομα που παρακολουθούν περισσότερες από τέσσερις ώρες τηλεόραση την ημέρα έχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να πεθάνουν από καρκίνο από τα άτομα που παρακολουθούν λιγότερη τηλεόραση. Η μελέτη διαπίστωσε ότι κάθε δύο ώρες παρακολούθησης τηλεόρασης συσχετίστηκε με 16% αυξημένο κίνδυνο θανάτου από καρκίνο.

Πηγή: https://www.xtesini.gr/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ