Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΉρθε το ακουστικό που το φοράτε στο αυτί και σας μεταφράζει σε...

Ήρθε το ακουστικό που το φοράτε στο αυτί και σας μεταφράζει σε πραγματικό χρόνο

H νέα συσκευή μετάφρασης τοποθετείται εύκολα στο αφτί και υπόσχεται να βάλει τέλος στην… ασυνεννοησία που προκύπτει λόγω των γλωσσικών εμποδίων!Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε βρεθεί στην άβολη θέση να προσπαθούμε να συνεννοηθούμε με κάποιον σε μια ξένη γλώσσα την οποία δεν γνωρίζουμε καλά. Μερικές φορές το αποτέλεσμα είναι αστείο. Άλλοτε είναι ντροπιαστικό. Και κάποιες άλλες φορές… είναι τελείως καταστροφικό.


Ωστόσο, σε μερικούς μήνες πρόκειται να κυκλοφορήσει στο εμπόριο μια νέα συσκευή μετάφρασης που τοποθετείται εύκολα στο αφτί και υπόσχεται να βάλει τέλος στην… ασυνεννοησία που προκύπτει λόγω των γλωσσικών εμποδίων.

image

image

Η συσκευή ονομάζεται The Pilot system και αποτελεί δημιούργημα της εταιρείας Waverly Labs. Το νέο «έξυπνο» ακουστικό συνοδεύεται από μια χρήσιμη εφαρμογή και επιτρέπει σε αυτόν που το φορά να κατανοεί τις φράσεις που ακούει σε κάποια από τις διαθέσιμες ξένες γλώσσες (αγγλικά, ιταλικά, ισπανικά και γαλλικά)

image

image

Μέσω της εφαρμογής στο κινητό του, ο χρήστης θα μπορεί να αλλάζει τη γλώσσα-πηγή και τη γλώσσα-στόχο και να προσαρμόζει τις ρυθμίσεις του ακουστικού όπως εκείνος επιθυμεί.

image

image

Η πρωτοποριακή συσκευή θα πωλείται έναντι 113 ευρώ.

image

image

Ο δημιουργός του Pilot system υποστηρίζει ότι σκέφτηκε την ιδέα όταν γνώρισε ένα κορίτσι από τη Γαλλία.

image

image

 

 

Πηγή: https://www.citypatras.gr/psychagogia/mustreads/irthe-to-akoystiko-poy-to-forate-ayti-sas-metafrazei-se-pragmatiko-chrono-2/?fbclid=IwAR3yh1mP-nEEyHuA9flCpHUqafJ4KYQ9_dpm9Y3wpYnaf4p-DKx9WosMX88

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ