Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήxtesiniΠοια όσπρια προστατεύουν από καρκίνο του παχέος εντέρου

Ποια όσπρια προστατεύουν από καρκίνο του παχέος εντέρου

Τα όσπρια, όπως τα φασόλια, τα ρεβίθια, οι φακές, αποτελούν σημαντικό μέρος μιας υγιεινής διατροφής. Γνωρίζατε όμως ότι η τακτική κατανάλωση ορισμένων οσπρίων μπορεί ακόμη και να βοηθήσει στην προστασία από τον καρκίνο του παχέος εντέρου;


Μελέτες έχουν δείξει ότι η κατανάλωση ορισμένων οσπρίων –ειδικά φασολιών, ρεβίθων και φακών– μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο καρκίνου του παχέος εντέρου. Έρευνες έχουν δείξει ότι οι φυτικές ίνες, οι πρωτεΐνες, οι βιταμίνες και τα μέταλλα που βρίσκονται στα όσπρια μπορεί να βοηθήσουν στην προστασία από τον καρκίνο του παχέος εντέρου.

Τα φασόλια, τα ρεβίθια και οι φακές είναι όλα εξαιρετικές πηγές φυτικών ινών, οι οποίες είναι ένας σημαντικός παράγοντας για τον προσδιορισμό του κινδύνου καρκίνου του παχέος εντέρου. Οι δίαιτες πλούσιες σε φυτικές ίνες συνδέονται με χαμηλότερο κίνδυνο καρκίνου του παχέος εντέρου. Οι φυτικές ίνες βοηθούν στην ώθηση της τροφής μέσω του πεπτικού σωλήνα, γεγονός που μειώνει το χρόνο επαφής των τοξινών και των καρκινογόνων με τα τοιχώματα του παχέος εντέρου και μπορεί επίσης να μειώσει τη φλεγμονή.

Τα όσπρια είναι επίσης πλούσια σε φυτικές ενώσεις που ονομάζονται φυτοχημικά, που έχει αποδειχθεί ότι έχουν ιδιότητες καταπολέμησης του καρκίνου. Είναι επίσης γεμάτα με απαραίτητες βιταμίνες και μέταλλα, όπως φυλλικό οξύ, σίδηρο, μαγνήσιο και κάλιο, τα οποία μπορούν να βοηθήσουν στην προστασία από τον καρκίνο του παχέος εντέρου.

Έτσι, εάν θέλετε να μειώσετε τον κίνδυνο καρκίνου του παχέος εντέρου, φροντίστε να συμπεριλάβετε στη διατροφή σας πολλά φασόλια, ρεβίθια και φακές. Απολαύστε τα σε σούπες, σαλάτες και κατσαρόλες ή χρησιμοποιήστε τα ως συνοδευτικό ή ως κύριο συστατικό στις αγαπημένες σας συνταγές. Τα όσπρια μπορούν να είναι ένας νόστιμος και θρεπτικός τρόπος για να προστατεύσετε την υγεία σας!

Πηγή: https://www.xtesini.gr/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ