Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΠεντανόστιμο αλμυρό κέικ με κολοκύθι και παρμεζάνα, χωρίς αλεύρι

Πεντανόστιμο αλμυρό κέικ με κολοκύθι και παρμεζάνα, χωρίς αλεύρι

Υπάρχουν πολλές στιγμές που δεν έχεις όρεξη να μπεις στην κουζίνα και να σπαταλήσεις πολύ χρόνο μαγειρεύοντας, αλλά θέλεις να φας κάτι εύκολο, γρήγορο, υγιεινό και να μην το κάνεις delivery. Αυτή η συνταγή για αλμυρό κέικ με κολοκύθι και παρμεζάνα, χωρίς αλεύρι είναι αυτό ακριβώς που αναζητάς!


Το αποτέλεσμα θυμίζει κάτι από κέικ, ομελέτα, πίτα και τάρτα και είναι πραγματικά υπέροχο να το φας οποιαδήποτε ώρα της ημέρας! Το ακόμα πιο ενδιαφέρον μ’ αυτή τη συνταγή είναι ότι μπορείς να την προσαρμόσεις ανάλογα με τα υλικά και τις γεύσεις σου και να προσθέσεις έξτρα λαχανικά ή άλλα συστατικά, όπως κάποια ζωική πρωτεϊνη, κάποιο vegan τυρί ή οτιδήποτε άλλο σκεφτείς. Φυσικά, εάν θέλεις, μπορείς να προσθέσεις και λίγο αλεύρι ώστε να γίνει λίγο πιο δεμένη η ζύμη.

Τα υλικά που θα χρειαστείς:

  • 2 κούπες βρώμη
  • 1 κούπα γάλα
  • 1 αυγό
  • 1 κολοκυθάκι
  • Λίγη παρμεζάνα ή άλλο τυρί της επιλογής σου
  • Αλατοπίπερο
  • 1 κ.γλ κουρκουμά
  • 1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ ή μαγειρική σόδα

 

Πώς θα φτιάξεις το αλμυρό κέικ με κολοκύθι;

  1. Η εκτέλεση είναι πολύ απλή! Αρχικά, βάζεις τη βρώμη στο multi ώστε να γίνει σαν αλεύρι.
  2. Στη συνέχεια, προσθέτεις το κολοκυθάκι κομμένο σε κομμάτια, το μπέικιν, την παρμεζάνα, το αυγό, το γάλα και τα μπαχαρικά.
  3. Χτυπάς καλά μέχρι να έχεις ένα ομοιογενές μείγμα αλλά να μην έχει διαλυθεί εντελώς το κολοκύθι.
  4. Απλώνεις το μείγμα σε ένα φορμάκι (μην σε ανησυχεί αν έχει λίγη υγρασία, αρκεί να μην έχει ζουμιά) και ψήνεις για 30-40 λεπτά στον φούρνο, στους 180 βαθμούς αέρα.
  5. Βγάζεις απ΄τον φούρνο, αφήνεις λίγο να κρυώσει και σερβίρεις!
 
Tags : DinnerLunch

iPop chefs 10 April 2022

Πηγή: https://ipop.gr/food/pentanostimo-almyro-keik-me-kolokythi/?fbclid=IwAR3Fb6Qwltz66SL5ZF3jRM6kpS53xSN88IqbrJSRaxpaLK1lg5MUlcG_Z2A

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ