Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΗ 12λεπτη θεραπευτική άσκηση για να καθαρίσεις τα συναισθήματά σου

Η 12λεπτη θεραπευτική άσκηση για να καθαρίσεις τα συναισθήματά σου

Οι λέξεις έχουν τεράστια δύναμη και μπορούν να σε επηρεάσουν τόσο θετικά, όσο και αρνητικά. Και η γραφή είναι ο καλύτερος τρόπος για να απελευθερώσεις όλη την αρνητική ενέργεια απ’ το μυαλό και την καρδιά σου. Η 12λεπτη θεραπευτική άσκηση για να καθαρίσεις τα συναισθήματά σου. 


Κάθε φορά που νιώθεις πως λιγάκι συναισθηματικά έχεις “μπουκώσει”, αυτή η άσκηση θα σε βοηθήσει. Ανεξάρτητα απ’το τι συμβαίνει στη ζωή σου, ανεξάρτητα απ’ την κατάσταση στην οποία βρίσκεσαι σε κάνει να υποφέρεις, πιστεύουμε ακράδαντα στη δύναμη της γραφής.

 

Και όχι μόνο εμείς δηλαδή, αλλά και οι ειδικοί. Η γραφή μπορεί να σε θεραπεύσει από μέσα προς τα έξω. Υπάρχει λόγος που πολλές γενιές και γενιές κρατούν ημερολόγια και γράφουν. Γράφουν για το πιο μικρό που συμβαίνει μέχρι και το πιο μεγάλο.

Έρευνες επίσης, έχουν δείξει πως η γραφή είναι θεραπευτική, σε απελευθερώνει, είναι σαν να σου αφαιρεί ένα βάρος απ’τους ώμους.

θεραπευτική άσκηση

Η 12λεπτη θεραπευτική άσκηση για να καθαρίσεις τα συναισθήματά σου

Η συγκεκριμένη άσκηση λειτουργεί καλύτερα αν απλώς συνεχίζεις να γράφεις και δεν σταματάς για να το σκεφτείς, ούτε το επεξεργάζεσαι.

Ξέχνα τα σημεία στίξης ή αν θα κάνεις ωραία γράμματα. Στην πραγματικότητα, μπορείς να το φτάσεις σε τέτοιο σημείο όπου τα συναισθήματα θα τρέχουν τόσο γρήγορα που δεν θα μπορείς να σταματήσεις να γράφεις για αυτά. Κι αυτό είναι υπέροχο. Απλώς άφησε τις σκέψεις σου να βγουν.

Δεν είναι ώρα να είσαι ευγενικός ή δίκαιος. Είναι η ιστορία από τη δική σου πλευρά. Στο τέλος της άσκησης, μπορείς πολύ απλά να σκίσεις όσα έχεις γράψει, χωρίς να ανησυχείς ότι μπορεί κάποιος να τα διαβάσει.

Πώς μπορείς να την κάνεις;

  • Πριν ξεκινήσεις, πάρε ένα ημερολόγιο και ένα στυλό, κάθισε σε ένα ήσυχο μέρος που δεν θα σε διακόψει κανείς. Βάλε ένα χρονόμετρο για 12 λεπτά.
  • Άνοιξε το ημερολόγιο κι απλά ξεκίνα να γράφεις για όλα αυτά που καταστρέφουν την ηρεμία σου. Μπορεί να είναι η υγεία σου, η δουλειά, τα οικονομικά, η προσωπική ζωή ή οτιδήποτε άλλο. Μην το σκέφτεσαι πολύ,απλώς γράψτο.
  • Μόλις περάσουν τα 12 λεπτά, σταμάτα να γράφεις. Πήγαινε τις σελίδες σε ένα ασφαλές μέρος ή μπορείς απλά να τις κάψεις στο τζάκι!

θεραπευτική άσκηση

Το διαφορετικό test ψυχολογίας που δείχνει το καλύτερό σου χαρακτηριστικό!

Πράγματα που πρέπει να θυμάσαι:

  • Μόλις τελειώσεις με τη θεραπευτική άσκηση, μη διαβάσεις αυτά που έχεις γράψει γιατί θα γεμίσεις με αρνητική ενέργεια.
  • Μην κάνεις αυτή τη διαδικασία σε laptop ή κινητό. Γραπτά!
  • Μπορείς να χρησιμοποιήσεις πολλές δυνατές και αρνητικά φορτισμένες λέξεις για να απαλλαγείς από τον πόνο, αλλά μη τις στρέψεις προς τον εαυτό σου. Να είσαι ευγενικός με σένα και να μην ξεχνάς πως έχεις κάθε δικαίωμα να νιώθεις όπως νιώθεις!

Κάνε αυτήν την άσκηση για πέντε μέρες και μετά προχώρα στο επόμενο βήμα. Μετά από πέντε μέρες, μπορείς να δώσεις περισσότερη βάση στην πρωινή ρουτίνα για να απαλλαγείς από την αρνητική ενέργεια. Σκέψου το σαν μια απλή πράξη ρουτίνας, όπως το να κάνεις μπάνιο ή να πλένεις τα δόντια σου!

 

Tags : ψυχολογία

Κλαούντια Ντιντάτη 

Πηγή: https://ipop.gr/psychologia/i-12lepti-therapeytiki-askisi-gia-na-kathariseis-ta-synaisthimata-soy/?fbclid=IwAR2O0FxkN0JbzH8YNSKziKCRsica2VRx5FojWOQELxyrWMxqU6aIjjZbYEw

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ