Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΠαθητικό εισόδημα: Ο τρόπος να βγάζεις λεφτά όταν κοιμάσαι. Πώς να το...

Παθητικό εισόδημα: Ο τρόπος να βγάζεις λεφτά όταν κοιμάσαι. Πώς να το καταφέρεις και εσύ!

Τι είναι και πώς να βγάλω παθητικό εισόδημα; Δεν ξέρω τι βοήθησε περισσότερο από όλα στο να γίνει το παθητικό εισόδημα ένας τρόπος να βγάζουν χρήματα οι άνθρωποι και στην Ελλάδα επιτέλους. Ίσως η καραντίνα και οι αποκλεισμοί στο σπίτι και οι αύξηση των αγορών μέσω Ίντερνετ θα μπορούσε να υπολογιστεί σαν ένας βασικός λόγος, αλλά σίγουρα υπάρχουν και άλλοι. Τι είναι, λοιπόν, το παθητικό εισόδημα; Εγώ το έχω ονομάσει: «Όταν κοιμάσαι και βγάζεις χρήματα». Αυτό για να γίνει βέβαια, προϋποθέτει ότι έχεις εργαστεί πρώτα για να βγάλεις μετά χρήματα, χωρίς να παράγεις εκ νέου έργο. Παρακάτω, θα γράψω κάποια είδη παθητικού εισοδήματος που δεν ζητούν ιδιαίτερη γνώση, αλλά μπορείς να βγάλεις ένα εξαιρετικό εισόδημα.


Πώς να βγάλω παθητικό εισόδημα

Η εποχή που δουλεύεις 40 ώρες την εβδομάδα και βγάζεις 600€ είναι εδώ. Παράλληλα το κόστος διαβίωσης έχει φτάσει στο ταβάνι, οπότε αναγκαστικά μένεις με δεμένα χέρια, δεσμευμένος σε μια σχέση εργασίας που σου δίνει ψίχουλα και από αυτά σου μένουν ελάχιστα. Για πόσο δεν ξέρω;

 

Μέχρι να το πάρεις απόφαση ότι σου αξίζει κάτι καλύτερο, ότι έχεις γνώσεις και ικανότητες που κάποιοι άλλοι άνθρωποι μπορούν να εκτιμήσουν και να σε πληρώσουν γι’ αυτό. Και κάπως έτσι, γεννάται η ιδέα του παθητικού εισοδήματος από το οποίο μπορείς να ζήσεις αξιοπρεπώς και με το παραπάνω, χωρίς να ξοδεύεις την ενέργειά σου. Άνθρωποι λένε ότι με 10 ώρες την εβδομάδα δουλειάς ή και λιγότερο βγάζουν χιλιάδες ευρώ.

Πάμε να δούμε, όμως ,πώς στην πράξη μπορείς να βγάλεις παθητικό εισόδημα; Η ερώτηση με την οποία πρέπει να αρχίσεις είναι αυτή:

  • Τι είναι αυτό που γνωρίζω πολύ καλά και κάποιος άλλος χρειάζεται αυτή τη γνώση;

Ακόμα και σε αυτήν την δουλειά που είσαι σήμερα, την κακοπληρωμένη και την απαιτητική, έμαθες κάτι. Έμαθες να πουλάς, παρεμπιπτόντως η πώληση είναι ένα από τα πιο χρήσιμα skills που θα σου χρειαστούν σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής σου, έμαθε

 

ς κάποια δεξιότητα, έμαθες κάτι που οι άλλοι θέλουν να μάθουν. Κάνε αυτήν την ερώτηση στον εαυτό σου όταν ξεκινήσεις να χτίζεις το business plan σου.

 

Αλλάζει η φορολοταρία

Pexels

Τρόποι να βγάλεις παθητικό εισόδημα

Υπάρχουν άπειροι τρόποι, θα σου γράψω μερικούς που νομίζω ότι μπορούν να ενταχθούν στα Ελληνικά δεδομένα γιατί όπως ήδη γνωρίζεις, τάσεις που τώρα φυσάνε στο εξωτερικό, στην Ελλάδα έρχονται με καθυστέρηση 5-10 χρόνων.

  • Πούλα αντικείμενα που έχεις στο σπίτι σου. Από ρούχα vintage ή νεότερα που σε μια κρίση υπερκαταναλωτικης μανίας αγόρασες και τα άφησες στην ντουλάπα σου με τα ταμπελάκια. Είδη γυμναστηρίου και όργανα που αγόρασες όταν ήσουν πολύ δεσμευμένος να αρχίσεις γυμναστική, αλλά τα άφησες να σκονίζονται και να χρησιμεύουν ως κρεμάστρες. Έπιπλα και ηλεκτρικά είδη που δεν χρειάζεσαι ή δεν θες πιa. Πού να τα πουλήσεις; Παντού: Από το E-bay, σε αγγελίες στο Facebook, στο Facebook Marketplace, στο Depop, στο Instagram, στο TikTok. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι να αποφασίσεις τι από όσα έχεις στο σπίτι σου θες να απαλλαγείς μια για πάντα και να βγάλεις χρήματα από αυτά.
  • Βρες τι γνωρίζεις πολύ καλά και φτιάξε βιντεάκια επί πληρωμή σε μορφή online course. Βάλε μια κάμερα να τραβάει, βρες μια πλατφόρμα που μπορεί να υποστηρίξει τέτοιου είδους video, φτιάξε το μάθημα και χώρισέ το σε ενότητες και πούλησέ το. Το φτιάχνεις μια φορά αλλά τα χρήματα που βγάζεις έρχονται ακόμα και την ώρα που κοιμάσαι.
  • Φτιάξε ένα site με e-shop και πούλησε ένα e-book που έγραψες, ή τα e-course ή υπηρεσίες για τους ανθρώπους που θέλουν επιπλέον γνώση από εσένα μετά το βιβλίο ή το μάθημα.
  • Affiliate Marketing: Στο εξωτερικό ζουν πλουσιοπάροχα άνθρωποι από αυτήν τεχνική. Πάει η κοπέλα-της-διπλανής-πόρτας και βάζει ότι φοράει το τάδε παπούτσι και ένα link με τον προσωπικό της κωδικό και από τις αγορές που θα γίνουν, κερδίζει ποσοστά. Φυσικά γίνεται και στην Ελλάδα, όπου βλέπεις πάρε τον κωδικό με 20% έκπτωση είναι κωδικός που κάποιος δέχεται και ποσοστό από τις πωλήσεις του. Δεν είναι κακό και δεν είναι απάτη. Είναι πολύ οκ να σε ρωτούν άνθρωποι που σε εμπιστεύονται από πού πήρες το κάθε τι και αφού το προτείνεις να λάβεις και εσύ κάτι γι’ αυτό. Το θέμα είναι να μην γίνεις μόνο αυτό και «πουλάς» σε κάθε λέξη που λες.
  • Blog: Ίσως έπρεπε να γραφτεί πιο πάνω αυτό, αλλά θεωρώ ότι δεν είναι κάτι που σου δίνει αμέσως χρήματα. Θέλει πολλή δουλειά, θέλει να δουλέψεις πολλές ώρες δωρεάν και πάλι δεν είναι σίγουρο ότι θα κερδίσεις από αυτό ή δεν θα βαρεθείς να το κάνεις, ή τέλος δεν το πάρεις ποτέ ως πραγματική δουλειά και όχι ως hobby. Οι περισσότεροι bloggers πάντως ξεκινούν έτσι, γιατί θέλουν να μοιραστούν την αγάπη τους για ένα θέμα και συνέχεια έρχονται τα έσοδα. Ακόμα και στην Ελλάδα υπάρχουν πολλές περιπτώσεις που πια ζουν από το blogging ως μόνη πηγή εισοδήματος.
  • Ανέβασε συστηματικά χρήσιμο περιεχόμενο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. TikTok και Instagram. Δημιούργησε μια κοινότητα και δώσε στο κοινό που σε ακολουθεί πληροφορία. Μίλα για εκείνο που αγαπάς και γνωρίζεις και το κατάλληλο κοινό θα σε βρει. Αργότερα, όταν έχεις χτίσει το brand σου μπορείς να κάνεις τις πωλήσεις που έγραψα παραπάνω.
  • Επενδύσεις: Πάνω σε αυτό, όμως, πρέπει να είσαι πολύ διαβασμένος και να έχεις την συμβουλή κάποιου ειδικού που εμπιστεύεσαι. Φυσικά οι επενδύσεις έχουν ένα κομμάτι ρίσκου και θέλουν προσοχή.
  • Εκμετάλλευση ακινήτων: Τα ακίνητα είναι κάτι που σχεδόν ποτέ δεν χάνουν την αξία τους. Δίνει χρήματα πίσω, με ελάχιστο συνήθως κόστος.

Πώς να πιάσει το παθητικό εισόδημα

Χρειάζεται business plan. Χρειάζεται να έχεις ένα σχέδιο και να υπολογίσεις στο περίπου πόσα χρήματα θα βγάλεις από αυτό που θα πουλήσεις. Θα πρέπει να τιμολογήσεις σωστά και φυσικά να είσαι σε θέση να προωθήσεις στα κατάλληλα κανάλια, ώστε να έχεις όσο το δυνατόν τις περισσότερες πωλήσεις.

Ζήτα τη βοήθεια των επαγγελματιών για να το κάνεις όσο καλύτερα μπορείς. Μια φορά θα κάνεις αυτήν την επένδυση και ύστερα θα απολαμβάνεις.

Κάποιες φορές μόνοι μας και με την δική μας έγκριση μένουμε στα σίγουρα, από φόβο ότι δεν είμαστε καλοί, ότι δεν αξίζουμε, ότι είμαστε πολύ μεγάλοι, με λίγες ικανότητες και αυτοπεριοριζόμαστε. Αυτό που ζεις είναι κάτι προσωρινό, μέχρι να το πάρεις απόφαση να ζήσεις όπως εσύ αγαπάς για σένα, χωρίς να σκέφτεσαι κανέναν περιορισμό. Ή καλύτερα, εκεί που βλέπεις έναν περιορισμό μπροστά σου, να τον αναιρείς νοερά, μέχρι όντως να βρεις τον τρόπο να μην είναι πια περιορισμός.

 

Tags : Feature

Λαμπρινή Λαδά 18 August 2022

Πηγή: https://ipop.gr/mentoring/pos-na-vgalo-pathitiko-eisodima-diladi/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ