Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΟι λόγοι που πρέπει να τρως περισσότερες ελιές!

Οι λόγοι που πρέπει να τρως περισσότερες ελιές!

Αν είσαι λάτρης των ελιών, τότε πολύ καλά κάνεις. Αν δε τις αποφεύγεις, τότε μάλλον ήρθε η ώρα να τις βάλεις στη σαλάτα σου. Τα οφέλη των ελιών είναι πολλά καθώς αποτελούν κι ένα αναπόσπαστο κομμάτι της μεσογειακής διατροφής.


Γίνεται να φας ελληνική σαλάτα χωρίς ελιές; Να απολαύσεις ένα μεζεδάκι μαζί με το τσίπουρο χωρίς ελιές; Τα οφέλη των ελιών είναι πολλά και πρέπει να τις εντάξεις στη διατροφή σου, αν δεν το κάνεις ήδη δηλαδή.

Αλλά κι αν αγαπάς τις ελιές για τη γεύση τους, θα τις λατρέψεις για όλα αυτά που προσφέρουν στον οργανισμό σου.

Τα οφέλη των ελιών για την υγεία

Αντιοξειδωτικά

Οι ελιές είτε είναι μαύρες είτε πράσινες, είναι γεμάτες βιταμίνη Ε και πολυφαινόλες, τα οποία είναι ισχυρά αντιοξειδωτικά. Τα αντιοξειδωτικά είναι ισχυρές ενώσεις που καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες στο σώμα, οι οποίες μπορούν να βοηθήσουν στην προστασία των κυττάρων και την πρόληψη καρδιαγγειακών παθήσεων και καρκίνου.

Τα αντιοξειδωτικά συμβάλλουν επίσης, στην προστασία του ανοσοποιητικού συστήματος, βοηθώντας να αποφύγεις τις αρρώστιες και να είσαι περισσότερο υγιής μεγαλώνοντας.

Η βιταμίνη Ε διαλύει τα λίπη, που σημαίνει ότι απορροφάται καλύτερα στην κυκλοφορία του αίματος όταν συνδυάζεται με λίπος.

Υγιή λίπη

Οι ελιές είναι συσκευασμένες με μονοακόρεστα λίπη, τα οποία χαρακτηρίζονται ως υγιή λίπη που μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων και να μειώσουν πιθανώς τη φλεγμονή στο σώμα. Αυτά τα λίπη εξάγονται για να παρασκευαστεί το ελαιόλαδο, το οποίο όλοι αγαπάμε στη σαλάτα και σε διάφορα φαγητά!

Σίδηρος

Ειδικά όσον αφορά τις μαύρες ελιές. Αυτές οι μαύρες ελιές περιέχουν μια πολύ καλή ποσότητα σιδήρου, ο οποίος είναι εξαιρετικά σημαντικός καθώς πρόκειται για μια βασική θρεπτική ουσία και βοηθά στη μεταφορά οξυγόνου στο αίμα.

Η έλλειψη σιδήρου είναι αρκετά συχνή στις γυναίκες και μπορεί να είναι ο λόγος για τον οποίο νιώθεις ιδιαίτερα κουρασμένος ή έχεις διαρκώς κρύα χέρια και πόδια. Μόλις 100 γραμμάρια ελιών παρέχουν περίπου το 16% του συνιστώμενου ημερήσιου ποσού για γυναίκες ηλικίας 19 έως 40 ετών.

Ίνες

Όταν καταναλώνεις ολόκληρη την ελιά και όχι απλώς το λάδι, έχει μια πολύ καλή δόση διαιτητικών ινών που σε βοηθά να παραμείνεις γεμάτος για περισσότερη ώρα και να λειτουργεί σωστά και ομαλά το πεπτικό σου σύστημα.

Εκτός από εξαιρετικά γευστικές οι ελιές προσφέρουν ένα σωρό οφέλη για την υγεία. Και τώρα κάπως μας άνοιξε η όρεξη!

Πηγή: https://ipop.gr/ugeia/oi-logoi-poy-prepei-na-tros-perissoteres-elies/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ