Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΠάσχα και τροφικές δηλητηριάσεις: Ο δεκάλογος της σωστής συντήρησης των τροφίμων

Πάσχα και τροφικές δηλητηριάσεις: Ο δεκάλογος της σωστής συντήρησης των τροφίμων

Τα πιο συνηθισμένα βακτήρια που ευθύνονται για τις τροφικές δηλητηριάσεις είναι το καμπυλοβακτήριο (πουλερικά, κόκκινο κρέας και μη παστεριωμένο γάλα), η σαλμονέλα (μπορεί να υπάρχει σχεδόν σε όλα τα τρόφιμα, αλλά τείνει να περιέχεται κυρίως στα μισοψημένα πουλερικά, στο μη παστεριωμένο γάλα και στα αυγά), το κολοβακτηρίδιο ή Ε. coli (στον μισοψημένο κιμά) και η λιστέρια (σε μαλακά τυριά).


Πηγή-Συνέχεια άρθρου: https://www.onmed.gr/ygeia/story/342847/pasxa-kai-trofikes-dilitiriaseis-o-dekalogos-tis-sostis-syntirisis-ton-trofimon

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ