Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
Αρχικήxtesini6 απίστευτα οφέλη του σπόρου κολοκύθας για την υγεία

6 απίστευτα οφέλη του σπόρου κολοκύθας για την υγεία

Οι σπόροι κολοκύθας δεν είναι μόνο ένα νόστιμο σνακ, αλλά είναι επίσης γεμάτοι με θρεπτικά συστατικά που μπορούν να προσφέρουν ποικίλα οφέλη για την υγεία. Ακολουθούν έξι τρόποι που υποστηρίζονται από την επιστήμη με τους οποίους οι σπόροι κολοκύθας μπορούν να βελτιώσουν την υγεία σας.


1. Αποτελούν καλή πηγή μαγνησίου

Το μαγνήσιο είναι ένα απαραίτητο θρεπτικό συστατικό που παίζει βασικό ρόλο σε πολλές σωματικές λειτουργίες. Δυστυχώς, πολλοί άνθρωποι δεν λαμβάνουν αρκετό μαγνήσιο στη διατροφή τους. Οι σπόροι κολοκύθας είναι μια καλή πηγή αυτού του θρεπτικού συστατικού, με μια μερίδα μιας ουγγιάς (28 γραμμάρια) να παρέχει το 37% της Ημερήσιας Πρόσληψης Αναφοράς (RDI).

Το μαγνήσιο εμπλέκεται σε περισσότερες από 300 βιοχημικές αντιδράσεις στο σώμα σας και είναι απαραίτητο για πολλές διεργασίες, συμπεριλαμβανομένης της μυϊκής συστολής, του ελέγχου του σακχάρου στο αίμα και της ρύθμισης της αρτηριακής πίεσης (1, 2).

2. Έχουν αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες

Οι σπόροι κολοκύθας είναι μια καλή πηγή αντιοξειδωτικών, οι οποίες είναι ενώσεις που καθαρίζουν τις επιβλαβείς τοξίνες που ονομάζονται ελεύθερες ρίζες. Οι ελεύθερες ρίζες σχετίζονται με τη χρόνια φλεγμονή, η οποία έχει συνδεθεί με την ανάπτυξη διαφόρων ασθενειών, όπως οι καρδιακές παθήσεις, ο καρκίνος και το Αλτσχάιμερ (3).

Οι σπόροι κολοκύθας περιέχουν υψηλά επίπεδα πολλών αντιοξειδωτικών, συμπεριλαμβανομένων των καροτενοειδών και της βιταμίνης Ε. Στην πραγματικότητα, μια ουγγιά (28 γραμμάρια) σπόρων κολοκύθας παρέχει περισσότερα από την RDI για τη βιταμίνη Ε (4).

3. Κάνουν καλό στην καρδιά σας

Οι σπόροι κολοκύθας μπορούν επίσης να ωφελήσουν την υγεία της καρδιάς σας.

Αποτελούν καλή πηγή μαγνησίου, το οποίο έχει συνδεθεί με χαμηλότερο κίνδυνο καρδιακών παθήσεων. Επιπλέον, η υψηλή περιεκτικότητά τους σε αντιοξειδωτικά μπορεί επίσης να βοηθήσει στη μείωση του κινδύνου καρδιακών παθήσεων (5, 6).

Οι σπόροι κολοκύθας είναι επίσης μια καλή πηγή φυτικών ινών. Στην πραγματικότητα, μια ουγγιά (28 γραμμάρια) παρέχει το 7% της RDI. Οι δίαιτες πλούσιες σε φυτικές ίνες έχουν συνδεθεί με χαμηλότερο κίνδυνο καρδιακών παθήσεων (7).

4. Μπορεί να βελτιώσουν τον έλεγχο του σακχάρου στο αίμα

Οι σπόροι κολοκύθας μπορούν επίσης να βοηθήσουν να διατηρήσετε τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σας υπό έλεγχο.

Αποτελούν καλή πηγή μαγνησίου και μελέτες έχουν δείξει ότι το μαγνήσιο μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της ευαισθησίας στην ινσουλίνη και στη μείωση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα (8, 9).

Επιπλέον, η υψηλή περιεκτικότητά τους σε φυτικές ίνες μπορεί επίσης να βοηθήσει στη ρύθμιση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα. Στην πραγματικότητα, μια μελέτη σε άτομα με διαβήτη τύπου 2 διαπίστωσε ότι μια διατροφή υψηλή σε φυτικές ίνες βελτίωσε τον έλεγχο του σακχάρου στο αίμα (10).

5. Μπορεί να προάγουν μια υγιή εγκυμοσύνη

Οι σπόροι κολοκύθας είναι μια καλή πηγή φυλλικού οξέος, με μια ουγγιά (28 γραμμάρια) να παρέχει το 18% της RDI. Το φυλλικό οξύ είναι ένα θρεπτικό συστατικό που είναι σημαντικό να καταναλώνουν οι έγκυες γυναίκες, καθώς βοηθά στην πρόληψη ορισμένων γενετικών ανωμαλιών (11).

Επιπλέον, οι σπόροι κολοκύθας είναι μια καλή πηγή σιδήρου. Αυτό το μέταλλο είναι απαραίτητο για τις έγκυες γυναίκες, καθώς βοηθά στην πρόληψη της σιδηροπενικής αναιμίας (12).της κολοκύθας για την υγεία

Πηγή: https://www.xtesini.gr/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ