Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΟι τροφές που χαρίζουν μακριά, λαμπερά μαλλιά

Οι τροφές που χαρίζουν μακριά, λαμπερά μαλλιά

Θέλεις να μακρύνεις τα μαλλιά σου αλλά κάθε προσπάθειά σου καταλήγει να είναι αποτυχημένη; Ή μήπως έχεις ήδη μακριά μαλλιά αλλά δεν είναι υγιή και λαμπερά; Σ’ όλα τα προβλήματα καθοριστικό ρόλο παίζει το τι τρως. Οι τροφές που χαρίζουν μακριά, λαμπερά μαλλιά είναι τροφές που περιέχουν όλες τις απαραίτητες βιταμίνες και στοιχεία που χρειάζεται η τρίχα σου.


Οι τροφές που χαρίζουν μακριά, λαμπερά μαλλιά

Σπανάκι

Το σπανάκι είναι γεμάτο σίδηρο, φολικό οξύ, βιταμίνη Α και β-καροτένιο. Αυτό το καθιστά όχι μόνο πολύ υγιεινό για το σώμα σου, αλλά και πολύ καλό για τα μαλλιά σου! Προσθέτοντας λίγο περισσότερο σπανάκι στη διατροφή σου, τα μαλλιά σου θα γίνουν πιο δυνατά και πιο υγιή.

Γλυκοπατάτα

Η γλυκοπατάτα είναι επίσης γεμάτη σε β-καροτένιο, το οποίο διατηρεί το δέρμα στο κεφάλι σου υγιές. Η βιταμίνη Α επίσης που περιέχει επιταχύνει την ανάπτυξη των μαλλιών σου.

Ξηροί καρποί

Οι ξηροί καρποί περιέχουν υγιή λιπαρά που είναι πολύ καλά για τα μαλλιά σου. Τα αμύγδαλα είναι ιδιαίτερα καλά για την τρίχα σου, καθώς περιέχουν πολλή βιταμίνη Ε.

Αβοκάντο

Τα αβοκάντο, επίσης, είναι γαμάτο καλά λιπαρά και βιταμίνη Ε, τα οποία ευνοούν την ανάπτυξη των μαλλιών.

Αυγά

Χρειάζεσαι όσο δεν φαντάζεσαι τις πρωτεΐνες και τη βιοτίνη που περιέχουν τα αυγά. Εάν έχεις ανεπάρκεια πρωτεΐνης, θα επηρεάσει τα μαλλιά σου προκαλώντας τριχόπτωση.

Σολομός

Ο σολομός περιέχει πολλά λιπαρά οξέα Ωμέγα-3, τα οποία βοηθούν τα μαλλιά σου να γίνουν λαμπερά.

Κανέλα

Η κανέλα είναι καλή για την κυκλοφορία του αίματός σου, αυτό σημαίνει ότι περισσότερο οξυγόνο διασχίζει τα αιμοφόρα αγγεία σου, φτάνοντας μέχρι το κεφάλι σου. Η καλή κυκλοφορία του αίματος ευνοεί την γρήγορη ανάπτυξη των μαλλιών.

Γιαούρτι

Το ελληνικό γιαούρτι είναι γεμάτο βιταμίνη Β5. Αυτή η βιταμίνη καταπολεμά την τριχόπτωση και την αραίωση των μαλλιών. Χρησιμοποιείται επίσης συχνά σε προϊόντα περιποίησης μαλλιών, με το όνομα παντοθενικό οξύ.

Πηγή: https://ipop.gr/omorfia/oi-trofes-poy-charizoyn-makria-lampera-mallia/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ