Τετάρτη, 22 Μαρτίου, 2023
ΑρχικήxtesiniΓιατί ξυπνάω με βουλωμένη μύτη ή συνάχι όλο τον χρόνο;

Γιατί ξυπνάω με βουλωμένη μύτη ή συνάχι όλο τον χρόνο;

Μια βουλωμένη μύτη προκαλείται συχνά από ένα αποκλίνον διάφραγμα, το οποίο συμβαίνει όταν το οστό και ο χόνδρος που χωρίζουν τις ρινικές διόδους σας είναι κλειστά στη μία πλευρά. Αυτό μπορεί να κάνει τη μία πλευρά της μύτης σας να είναι στενότερη από την άλλη, καθιστώντας πιο δύσκολη τη διέλευση του αέρα. Ένα αποκλινόμενο διάφραγμα είναι συχνά αποτέλεσμα τραυματισμού, όπως σπασμένη μύτη, αλλά μπορεί επίσης να υπάρχει κατά τη γέννηση.


Άλλες αιτίες βουλωμένης μύτης περιλαμβάνουν:

– Αλλεργίες
– Κρύο
– Γρίπη
– Λοίμωξη κόλπων

Εάν έχετε βουλωμένη μύτη όλο το χρόνο, μπορεί να οφείλεται σε αλλεργίες. Οι αλλεργίες μπορεί να προκληθούν από γύρη, σκόνη, μούχλα ή τρίχωμα κατοικίδιων ζώων. Εάν υποψιάζεστε ότι έχετε αλλεργίες, θα πρέπει να επισκεφτείτε έναν αλλεργιολόγο για να κάνετε εξετάσεις.

Εάν έχετε κρυολόγημα ή γρίπη, η βουλωμένη μύτη σας προκαλείται από φλεγμονή στις ρινικές οδούς σας. Αυτό συνήθως οφείλεται σε έναν ιό, όπως το κοινό κρυολόγημα ή η γρίπη. Η θεραπεία για ένα κρυολόγημα ή τη γρίπη συνήθως περιλαμβάνει ξεκούραση, άφθονα υγρά και φάρμακα χωρίς ιατρική συνταγή για την ανακούφιση των συμπτωμάτων.

Μια λοίμωξη των κόλπων, που ονομάζεται επίσης ιγμορίτιδα, είναι μια φλεγμονή των κόλπων. Η ιγμορίτιδα μπορεί να προκληθεί από ιό, βακτήρια ή αλλεργίες. Τα συμπτώματα της ιγμορίτιδας περιλαμβάνουν βουλωμένη μύτη, πόνο ή πίεση στο πρόσωπο και πυρετό. Η θεραπεία για την ιγμορίτιδα περιλαμβάνει αντιβιοτικά, αποσυμφορητικά και αναλγητικά.

Πηγή: https://www.xtesini.gr/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ