Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
Αρχικήxtesini6 Μυστικά μακροζωίας από τους Ιάπωνες

6 Μυστικά μακροζωίας από τους Ιάπωνες

Τα ιαπωνικά νησιά φιλοξενούν μερικούς από τους μακροβιότερους ανθρώπους του κόσμου. Στην πραγματικότητα, η Οκινάουα έχει τη μεγαλύτερη συγκέντρωση αιωνόβιων στον κόσμο. Λοιπόν, ποιο είναι το μυστικό της μακροζωίας τους;


Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που συμβάλλουν στη μακροζωία των Ιαπώνων, συμπεριλαμβανομένης της διατροφής, του τρόπου ζωής και του συστήματος κοινωνικής υποστήριξης. Αλλά ένα από τα πιο σημαντικά είναι η θετική τους άποψη για τη ζωή.

1. Τρώτε περισσότερα φασόλια

Η δίαιτα της Οκινάουα βασίζεται στην παραδοσιακή ιαπωνική διατροφή, η οποία είναι βαριά σε προϊόντα σόγιας, θαλασσινά και λαχανικά. Τα φασόλια αποτελούν βασικό συστατικό της δίαιτας της Οκινάουα και τρώγονται σε κάθε γεύμα. Οι κάτοικοι της Οκινάουα τρώνε κατά μέσο όρο τρία φλιτζάνια φασόλια την ημέρα.

2. Ασκηθείτε αρκετά

Οι κάτοικοι της Οκινάουα είναι πολύ δραστήριοι και τείνουν να περπατούν ή να κάνουν ποδήλατο παντού. Κάνουν επίσης πολλές κηπουρικές και οικιακές δουλειές. Αυτό το επίπεδο δραστηριότητας είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους οι κάτοικοι της Οκινάουα έχουν μερικά από τα χαμηλότερα ποσοστά καρδιακών παθήσεων και παχυσαρκίας στον κόσμο.

3. Βγείτε λίγο στον ήλιο

Η Οκινάουα είναι ένα υποτροπικό νησί, έτσι οι κάτοικοι έχουν άφθονο ήλιο. Η έκθεση στον ήλιο είναι σημαντική για το σώμα να παράγει βιταμίνη D, η οποία είναι απαραίτητη για την υγεία των οστών.

4. Πιείτε πράσινο τσάι

Το πράσινο τσάι είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, τα οποία έχει αποδειχθεί ότι προστατεύουν από μια σειρά από ασθένειες, συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου. Οι κάτοικοι της Οκινάουα πίνουν κατά μέσο όρο τέσσερα φλιτζάνια πράσινο τσάι την ημέρα.

5. Τρώτε περισσότερα θαλασσινά

Τα θαλασσινά αποτελούν σημαντικό μέρος της δίαιτας της Οκινάουα και οι κάτοικοι τρώνε κατά μέσο όρο τρεις μερίδες την ημέρα. Αυτή η δίαιτα είναι πλούσια σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, τα οποία έχει αποδειχθεί ότι προστατεύουν από καρδιακές παθήσεις και εγκεφαλικό.

6. Μην καπνίζετε

Τα ποσοστά καπνίσματος στην Οκινάουα είναι από τα χαμηλότερα στον κόσμο, και αυτός πιστεύεται ότι είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους οι κάτοικοι της Οκινάουα ζουν τόσο μεγάλη, υγιή ζωή.

Πηγή: https://www.xtesini.gr/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ