Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΜυρμήγκια στο σπίτι; Έτσι θα τα κρατήσεις μακριά!

Μυρμήγκια στο σπίτι; Έτσι θα τα κρατήσεις μακριά!

Έχεις κι εσύ μυρμήγκια στο σπίτι; Πώς θα απαλλαγείς από αυτά, χωρίς να τα σκοτώσεις και με φυσικές μεθόδους; Σου έχουμε όλα τα tips που χρειάζεσαι! 


Είναι τόσο μικρά, που δεν παίρνεις καν χαμπάρι πώς και πότε μπήκαν στο σπίτι σου. Όμως, η συμβίωση μαζί τους είναι ανυπόφορη και σίγουρα θες να απαλλαγείς το συντομότερο από την παρουσία τους.


Πώς θα τα καταφέρεις;

Tips για να απαλλαγείς απ’ τα μυρμήγκια στο σπίτι

Μην αφήνεις φαγητά εκτεθειμένα 

Μα λογικό δεν είναι αν έχεις αφήσει το φαγητό σου ή ψίχουλα απ’ αυτό σε οποιοδήποτε σημείο του σπιτιού και ειδικά στο πάτωμα να μαζευτούν μυρμήγκια; Φρόντισε την ώρα που τρως να μην σου πέφτουν ψίχουλα ή έστω μετά να τα μαζεύεις και να μην αφήνεις ψωμί, μπισκότα και οτιδήποτε άλλο σε εμφανές σημείο, όπως στον πάγκο της κουζίνας, χωρίς φυσικά να είναι σε συσκευασία.

Καθάρισε 

Φυσικά και είναι η επόμενη κίνηση που πρέπει να κάνεις. Φρόντισε το σπίτι σου να είναι πάντα καθαρό και αν έχεις παρατηρήσει μυρμήγκια μες το σπίτι, απολύμανε τα σημεία που κυκλοφορούν.

Ξύδι 

Είναι θαυματουργό! Τα μυρμήγκια απεχθάνονται το ξύδι. Ανακάτεψε λίγο νερό με ξύδι και ψέκασε στο σημείο εισόδου τους. Επανάλαβέ το και την επόμενη ημέρα.

Καφές 

Λίγους κόκκους καφέ σίγουρα θα έχεις στο σπίτι σου έτσι; Ρίξε λοιπόν λίγους κόκκους καφέ στα σημεία που συχνάζουν τα μυρμήγκια στο σπίτι σου και θα τα απομακρύνεις αμέσως από ‘κει.

Αλάτι

Μπορεί να το χρησιμοποιείς καθημερινά για πολλούς λόγους στην κουζίνα κι ήρθε η ώρα να σου χρησιμεύσει, διώχνοντας τα μυρμήγκια. Όπως και με τον καφέ ή το ξύδι, ρίξε λίγο αλάτι εκεί που κατασκηνώνουν ή στα σημεία εισόδου.

Λεμόνι 

Στύψε λεμόνι και ρίξε το στις χαραμάδες που συνήθως βολτάρουν. Η όξινη γεύση και οσμή του θα τα απωθήσει.

Κιμωλία 

Τρίψε κιμωλίες και ρίξε το μείγμα τους πάνω στα φυτά του κήπου σου! Έτσι θα απομακρύνεις τα μυρμήγκια και από τα φυτά.

Πηγή: https://ipop.gr/tips/myrmigkia-sto-spiti-etsi-tha-ta-kratiseis-makria/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ