Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΜπορείς να σιδερώσεις ένα ρούχο χωρίς σίδερο; Μπορείς!

Μπορείς να σιδερώσεις ένα ρούχο χωρίς σίδερο; Μπορείς!

Μόλις άπλωσες τα ρούχα και σκέφτεσαι πάλι ΠΟΣΑ έχεις να σιδερώσεις. Ή βιάζεσαι να φύγεις για δουλειά αλλά η μπλούζα σου είναι τσαλακωμένη. Τα σενάρια γνωστά. Το ζήτημα είναι τι μπορείς να κάνεις γι’ αυτά; Μπορείς να σιδερώσεις χωρίς σίδερο!
Όσο απίστευτο κι αν σου ακούγεται μπορείς να το κάνεις. Μπορείς να σιδερώσεις χωρίς σίδερο το αγαπημένο σου μπλουζάκι όταν ο χρόνος σε πιέζει ή όταν απλώς βαριέσαι να σπαταλήσεις 2 ώρες σιδερώνοντας.


Η αλήθεια είναι πως το σιδέρωμα είναι από τις πιο κουραστικές και βαρετές δουλειές που πρέπει να κάνεις. Φυσικά, αν θέλεις η διαδικασία να γίνει λίγο πιο διασκεδαστική, μπορείς να σιδερώνεις ενώ βλέπεις ένα επεισόδιο από την αγαπημένη σου σειρά (προσοχή μην ξεχαστείς και κάψεις τα ρούχα), ακούγοντας λίγη μουσική (και χορεύοντας παράλληλα) ή μιλώντας με μια φίλη στο τηλέφωνο για συμπαράσταση.

Αλλά πώς μπορείς να σιδερώσεις χωρίς σίδερο;

Το πιστολάκι για τα μαλλιά θα γίνει το «όπλο» σου

Μπορείς να σιδερώσεις χωρίς σίδερο

unsplash/Element5 Digital

Το πιστολάκι φίλη μου δεν είναι μόνο για να στεγνώνεις ή ισιώνεις τα μαλλιά σου. Με το πιστολάκι μπορείς να κάνεις θαύματα. Εκτός του ότι μπορείς να στεγνώσεις μια μπλούζα που θέλεις να βάλεις εκείνη τη στιγμή, μπορείς και να τη σιδερώσεις. Τοποθέτησέ την σε μια φλατ επιφάνεια και στη συνέχεια πάρε το πιστολάκι σου και «σιδέρωσε» τη μπλούζα σε απόσταση μερικών εκατοστών.

Κάνε ένα ζεστό μπάνιο κι άσε τη μπλούζα μέσα

Μήπως ήρθε η ώρα να κάνεις ένα ζεστό μπανάκι; Μην ξεχάσεις να πάρεις και την μπλούζα σου μαζί. Αυτό το trick είναι πολύ χρήσιμο, ειδικά όταν ταξιδεύεις. Όταν θέλεις να βάλεις ένα μπλουζάκι αλλά έχει τσαλακωθεί από τη βαλίτσα, τότε αφού κάνεις ένα ζεστό μπάνιο και κλείσεις πόρτες και παράθυρα βάλε και τη μπλούζα μέσα στο μπάνιο.

Οι υδρατμοί θα απομακρύνουν τις ζούρες στη μπλούζα!

Χρησιμοποίησε μια υγρή πετσέτα

Τι θα σου κάνει η υγρή πετσέτα και πώς μπορείς να τη χρησιμοποιήσεις; Βάλε τη μπλούζα σου σε μια επιφάνεια και από πάνω την υγρή πετσέτα. Πίεσε δυνατά πάνω στη τσαλακωμένη μπλούζα για μερικά λεπτά και μετά πάρε ξανά το πιστολάκι (δες tip 1 παραπάνω)!

Σπρέι με ξύδι

Το λευκό ξύδι είναι μια φτηνή, απαλή και χωρίς χημικά εναλλακτική λύση για να απαλύνεις τις ζούρες από τα ρούχα. Γύρνα ανάποδα το ρούχο και ψέκασε με ένα σπρέι στο οποίο θα έχεις βάλει 1 κουταλιά ξύδι, 3 κουταλιές νερό.  Αφού ψεκάσεις τη μπλούζα, άφησέ τη να στεγνώσει και δες το αποτέλεσμα!

Βάλτο στο στεγνωτήριο

Μπορείς να σιδερώσεις χωρίς σίδερο

Αν το ρούχο το επιτρέπει, βάλτο στο στεγνωτήριο μαζί με λίγο νερό και ένα ακόμη υγρό ρούχο, όπως βρεγμένες κάλτσες. Διαφορετικά, μπορείς επίσης να ρίξεις δύο παγάκια. Αυτά θα δημιουργήσουν το φαινόμενο ατμού κι αφού το αφήσεις για 15 λεπτά μέσα, τότε το ρούχο θα έχει σιδερωθεί μαγικά από μόνο του.

Ισιωτική μαλλιών

Δεν βοηθά μόνο το πιστολάκι για τα ασιδέρωτα ρούχα, αλλά βοηθά και η ισιωτική. Τι μπορείς να κάνεις με μια ισιωτική; Να σιδερώσεις τον γιακά που έχει τσαλακωθεί ή και τα μανίκια. Προσοχή μόνο με τη θερμοκρασία που θα επιλέξεις στην ισιωτική, δεν θέλεις να καταστρέψεις το ρούχο σου.

Πηγή: https://ipop.gr/lifestyle/mporeis-na-sideroseis-ena-roycho-choris-sidero-mporeis/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ