Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΜην αποθηκεύετε μαζί πατάτες και κρεμμύδια – Δείτε γιατί

Μην αποθηκεύετε μαζί πατάτες και κρεμμύδια – Δείτε γιατί

Οι περισσότεροι γνωρίζουν ασφαλώς ότι δεν πρέπει να φυλάσσουν τις πατάτες και τα κρεμμύδια στο ψυγείο. Αρκετοί όμως θεωρούν εύκολη και πρακτική λύση να τα αποθηκεύουν δίπλα δίπλα στον ίδιο χώρο.


Γιατί δεν αποθηκεύουμε πατάτες και κρεμμύδια μαζί

Σίγουρα, τα δυο τους κάνουν έξοχη παρέα μαγειρεμένα, όχι όμως και ωμά. Οι πατάτες και τα κρεμμύδια θα πρέπει να φυλάσσονται μακριά το ένα από το άλλο.

Γιατί; Ο λόγος είναι ότι τα κρεμμύδια περιέχουν περισσότερα υγρό στοιχείο και ανήκουν στα λαχανικά που εκπέμπουν αιθυλένιο. Το αέριο αυτό επιταχύνει τη διαδικασία ωρίμανσης των γειτονικών κονδύλων και θα κάνει τις πατάτες να σαπίσουν γρηγορότερα.

Εν αντιθέσει με τις πατάτες, πάντως, τα σκόρδα μπορούν να διατηρηθούν μαζί με τα κρεμμύδια χωρίς πρόβλημα.

Προσοχή! Έτσι προκαλούν δηλητηρίαση οι πατάτες

Οι πατάτες αποτελούν αναπόσπαστο τμήμα της μεσογειακής και ευρωπαϊκής διατροφής και ξετρελαίνουν μικρούς και μεγάλους. Παράλληλα, είναι εξαιρετικά ωφέλιμες όταν καταναλώνονται βραστές ή ψητές, λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς τους σε υδατάνθρακες, φυτικές ίνες, κάλιο και βιταμίνη C.

Υπάρχει ωστόσο μία συνθήκη που μπορεί να μετατρέψει τις πατάτες από αγαπημένη λιχουδιά σε δηλητήριο για τον οργανισμό. Κι αυτό που θα διαβάσετε παρακάτω δεν είναι ο μόνος κίνδυνος που εγκυμονεί μια και μόνο πατάτα, δείτε εδώ το λάθος που κάνουμε όλοι μας με το ελαιόλαδο και τις τηγανητές πατάτες.

Όταν οι πατάτες έχουν πρασινίσει και έχουν βάλει φύτρες λόγω της παρατεταμένης παραμονής τους στον ήλιο, τη ζέστη και την υγρασία, δεν πρέπει να καταναλώνονται καθώς μπορεί να προκαλέσουν παρενέργειες στον οργανισμό.

Σύμφωνα με την λέκτορα στη γεωπονική σχολή του Πανεπιστήμιου Nottingham Trent, αν φάμε μεγάλη ποσότητα από τις ώριμες αυτές πατάτες μπορεί να εμφανίσουμε συμπτώματα δηλητηρίασης, όπως για παράδειγμα ναυτία, διάρροια, τάση για εμετό, κράμπες στο στομάχι, πονοκέφαλο και ζαλάδα.

giatros-in.gr

 

Πηγή: https://www.newsitamea.gr/2022/03/15/min-apothikeyete-mazi-patates-kremmydia-deite/?utm_source=dlvr.it&utm_medium=facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ