Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήxtesiniΜάραθος ιδιότητες, θρεπτικά συστατικά και χρήσεις

Μάραθος ιδιότητες, θρεπτικά συστατικά και χρήσεις

Ο μάραθος είναι ένα αρωματικό βότανο με χαρακτηριστική γεύση γλυκάνισου. Χρησιμοποιείται τόσο σε γλυκά όσο και σε αλμυρά πιάτα, και είναι βασικό συστατικό σε πολλές ιταλικές και ινδικές συνταγές.


Ο μάραθος είναι καλή πηγή φυτικών ινών και είναι πλούσιος σε βιταμίνες Α και C. Περιέχει επίσης μια σειρά από μέταλλα, όπως κάλιο, ασβέστιο και σίδηρο.

Οφέλη για την υγεία του μάραθου

Ο μάραθος έχει μια σειρά από οφέλη για την υγεία, όπως:

– Βοηθά στην πέψη: ο μάραθος είναι ένα φυσικό αντικαρκινικό, που σημαίνει ότι βοηθά στην ανακούφιση του μετεωρισμού και του φουσκώματος. Θεωρείται επίσης ότι διεγείρει την όρεξη.

– ανακούφιση από κολικούς στα βρέφη: το τσάι με μάραθο χρησιμοποιείται παραδοσιακά για την ανακούφιση από κολικούς στα βρέφη.

– υποστήριξη της γαλουχίας: ο μάραθος πιστεύεται ότι προάγει την παραγωγή γάλακτος στις θηλάζουσες μητέρες.

– ανακούφιση από τις κράμπες της περιόδου: ο μάραθος είναι ένα παραδοσιακό φυτικό φάρμακο για τις κράμπες της περιόδου και άλλα προβλήματα της περιόδου.

Πώς να χρησιμοποιήσετε το μάραθο

Ο μάραθος μπορεί να χρησιμοποιηθεί με διάφορους τρόπους, όπως:

– ως μπαχαρικό στη μαγειρική: οι σπόροι μάραθου μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να αρωματίσουν ένα ευρύ φάσμα πιάτων, από ψωμιά και κέικ μέχρι κάρυ και μαγειρευτά.

– ως φρέσκο ​​βότανο: τα φύλλα μάραθου μπορούν να χρησιμοποιηθούν φρέσκα ή αποξηραμένα σε μια σειρά από πιάτα, όπως σαλάτες, σούπες και σάλτσες ζυμαρικών.

– ως τσάι: το τσάι μάραθου μπορεί να παρασκευαστεί με έγχυση σπόρων ή φύλλων μάραθου σε βραστό νερό.

– ως συμπλήρωμα: ο μάραθος διατίθεται σε μορφή συμπληρώματος, το οποίο μπορεί να ληφθεί για να βοηθήσει σε μια σειρά από παθήσεις υγείας.

Πηγή: https://www.xtesini.gr/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ