Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήxtesiniΚουνούπια: λόγοι που τσιμπούν εσάς και όχι τους άλλους

Κουνούπια: λόγοι που τσιμπούν εσάς και όχι τους άλλους

Τα κουνούπια είναι μια κοινή ενόχληση και αιτία πολλών ασθενειών που επηρεάζουν τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Μας δαγκώνουν αναζητώντας το αίμα που χρειάζονται για να γεννήσουν τα αυγά τους και να ολοκληρώσουν τον αναπαραγωγικό τους κύκλο, αλλά γιατί φαίνεται ότι δαγκώνουν μερικούς ανθρώπους περισσότερο από άλλους; Αυτό το άρθρο θα συζητήσει τους λόγους για τους οποίους τα κουνούπια τσιμπούν εσάς και όχι άλλους και πώς μπορείτε να αποτρέψετε το τσίμπημα.


Τα κουνούπια έλκονται από το γαλακτικό οξύ, το διοξείδιο του άνθρακα και την οσμή του σώματος. Αυτά εκπέμπονται μέσω της ανθρώπινης αναπνοής, του ιδρώτα και των ελαίων του δέρματος. Διαφορετικοί άνθρωποι εκπέμπουν διαφορετικά επίπεδα αυτών των οσμών, έτσι μερικοί άνθρωποι είναι πιο ελκυστικοί για τα κουνούπια από άλλους. Έχει επίσης παρατηρηθεί ότι τα κουνούπια είναι πιο πιθανό να τσιμπήσουν άτομα με ανοιχτόχρωμο δέρμα από αυτά με πιο σκούρο δέρμα. Τα κουνούπια μπορούν επίσης να ανιχνεύσουν κίνηση, γι’ αυτό όσοι είναι ενεργοί (ειδικά σε εξωτερικούς χώρους) είναι πιο πιθανό να τσιμπηθούν. Άλλοι παράγοντες που μπορούν να αυξήσουν τον κίνδυνο τσιμπήματος κουνουπιών περιλαμβάνουν τη χρήση ισχυρών αρωμάτων, το εκτεθειμένο δέρμα και την έκθεση στην ύπαιθρο κατά την αυγή και το σούρουπο, όταν τα κουνούπια είναι συνήθως πιο δραστήρια.

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να μειώσετε τις πιθανότητες να σας τσιμπήσουν τα κουνούπια. Οι άνθρωποι θα πρέπει να εφαρμόζουν απωθητικό φτιαγμένο με DEET, να φορούν μακριά μανίκια και παντελόνια και να αποφεύγουν να περνούν εκτεταμένο χρόνο σε περιοχές που είναι γνωστό ότι έχουν πολλά κουνούπια. Εάν κάνετε κάμπινγκ σε εξωτερικούς χώρους, συνιστάται να κοιμάστε κάτω από κουνουπιέρες. Τα μπαλώματα κουνουπιών μπορούν επίσης να φορεθούν στο δέρμα για να τα απωθήσουν.

Συμπερασματικά, τα κουνούπια τσιμπούν μερικούς ανθρώπους περισσότερο από άλλους λόγω της παρουσίας σωματικών οσμών, του χρώματος του δέρματος και της ποσότητας δραστηριότητας. Όσοι θέλουν να μειώσουν τις πιθανότητες τσιμπήματος κουνουπιών θα πρέπει να φορούν προστατευτικό ρουχισμό, να εφαρμόζουν απωθητικό κουνουπιών και να αποφεύγουν να περνούν χρόνο σε εξωτερικούς χώρους κατά τις ώρες αιχμής της δραστηριότητας των κουνουπιών.

Πηγή: https://www.xtesini.gr/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ