Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑναδημοσιεύσειςΚατασκοπεία στη Ρόδο: ποιοι βρέθηκαν ένοχοι

Κατασκοπεία στη Ρόδο: ποιοι βρέθηκαν ένοχοι

ο Δικαστήριο της Ρόδου έκρινε ένοχους τους δυο κατηγορούμενους – τον Γραμματέα του Τούρκικου Προξενείου και έναν πρώην μάγειρα – για κατασκοπεία! Ο 36χρονος και ο 53χρονος κρίθηκαν ένοχοι για παρακολούθηση και διαβίβαση κρατικών μυστικών σε τρίτους, το οποίο μπορεί να προκαλέσει μεγάλους κινδύνους στα συμφέροντα του κράτους.


Οι συνήγοροι των κατηγορουμένων υποστήριξαν ότι θα πρέπει να αθωωθούν καθώς το χρονικό διάστημα μεταξύ Αυγούστου 2020 και Νοεμβρίου 2020 δεν υπήρξαν μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας εχθροπραξίες ικανές να προκαλέσουν πόλεμο, ότι η κινητοποίηση των στρατιωτικών δυνάμεων, η ανάκληση των αδειών του στρατιωτικού προσωπικού ως και το περιστατικό μεταξύ δύο πολεμικών πλοίων, του ελληνικού «Λήμνος» και του τουρκικού «Kemal Reis», με την επακούμβηση του πρώτου στο πρυμναίο τμήμα του τελευταίου ήταν περιστατικά λίγο πολύ συνήθη.

Επιπλέον, οι συνήγοροι υποστήριξαν ότι το φωτογραφικό υλικό το οποίο βρέθηκε στα κινητά των κατηγορουμένων «δεν ήταν απόρρητο υλικό», καθώς ο όποιος στρατιωτικός εξοπλισμός εμφανίζεται στις φωτογραφίες έχει ήδη δημοσιευθεί και αναρτηθεί την ιστοσελίδα του Υπουργείου Άμυνας.

Ωστόσο, ο 53χρονος μάγειρας – κατά τη διάρκεια της αστυνομικής προανάκρισης – είχε παραδεχθεί ότι κατέγραφε στο κινητό του τόσο τις ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις όσο και τις εγκαταστάσεις. Και στη συνέχεια έστελνε το φωτογραφικό υλικό στον 36χρονο χρησιμοποιώντας την εφαρμογή «whats up».

Σύμφωνα με την Εισαγγελέα, στο κινητό του 36χρονου βρέθηκαν αποθηκευμένες φωτογραφίες των εγκαταστάσεων καθώς και 3 φωτογραφίες πλοίων – τα οποία ανήκουν στο ελληνικό πολεμικό ναυτικό. Τέλος, εντοπίστηκε μήνυμα που έστειλε στον 53χρονο όπου ζητά πληροφορίες για την θέση του σκάφους Ρ32 με το εξής γραπτό κείμενο:

«Το σκάφος Ρ32 δεν είναι ορατό στο σημείο. Είναι σωστός ο αριθμός;»

Ενώ ο 53χρονος του απάντησε «Δεν φαίνεται εντελώς επειδή είναι σκοτεινά».

Σε ποινή κάθειρξης 5 ετών καταδικάστηκε ο 36χρονος Γραμματέας, ενώ σε ποινή φυλάκισης 4 ετών ο 53χρονος μάγειρας.

Πηγή: https://gobeawesome.gr/kataskopeia-sti-rodo-oi-enoxoi

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ