Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
ΑρχικήxtesiniΘυμάρι, σκόρδο, εχινάκια σκοτώνουν την εποχική γρίπη

Θυμάρι, σκόρδο, εχινάκια σκοτώνουν την εποχική γρίπη

Η εποχική γρίπη είναι ένα σημαντικό ζήτημα δημόσιας υγείας, που προκαλεί σοβαρά συμπτώματα και ακόμη και θάνατο σε ορισμένες περιπτώσεις. Αν και δεν υπάρχει μια ενιαία λύση για την πρόληψη και τη θεραπεία της γρίπης, υπάρχουν ορισμένες ενδείξεις ότι ορισμένα βότανα και συμπληρώματα μπορεί να βοηθήσουν. Συγκεκριμένα, το θυμάρι, το σκόρδο και η εχινάκεια έχουν μελετηθεί για τις δυνατότητές τους να καταπολεμήσουν τη γρίπη.


Το θυμάρι είναι ένα βότανο που χρησιμοποιείται φαρμακευτικά από την αρχαιότητα και μπορεί να είναι ευεργετικό για την πρόληψη και τη θεραπεία της γρίπης. Μια επιστημονική ανασκόπηση μελετών διαπίστωσε ότι το αιθέριο έλαιο θυμαριού μπορεί να είναι αποτελεσματικό στη μείωση της σοβαρότητας και της διάρκειας των συμπτωμάτων της γρίπης. Μελέτες σε ποντίκια δείχνουν επίσης ότι το έλαιο θυμαριού μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση του ιού της γρίπης.

Το σκόρδο έχει επίσης μελετηθεί για τις δυνατότητές του να βοηθήσει στην καταπολέμηση της γρίπης. Σε μια μελέτη, ένα εκχύλισμα σκόρδου βρέθηκε ότι μειώνει τον αριθμό των ιών της γρίπης στη μύτη και το λαιμό των ατόμων με γρίπη. Άλλες μελέτες δείχνουν ότι το σκόρδο μπορεί να βοηθήσει στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος, καθιστώντας το πιο ικανό να καταπολεμήσει τον ιό της γρίπης.

Η εχινάκεια είναι ένα φαρμακευτικό φυτό που χρησιμοποιείται συνήθως για να βοηθήσει στην καταπολέμηση του κρυολογήματος και άλλων λοιμώξεων. Μελέτες δείχνουν ότι η εχινάκεια μπορεί να είναι χρήσιμη στην πρόληψη και τη θεραπεία της γρίπης. Σε μια ανασκόπηση 14 μελετών, η εχινάκεια βρέθηκε ότι μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης γρίπης και μειώνει τη σοβαρότητα και τη διάρκεια των συμπτωμάτων της γρίπης.

Συμπερασματικά, ενώ δεν υπάρχει μια ενιαία λύση για την πρόληψη και τη θεραπεία της γρίπης, υπάρχουν κάποιες ενδείξεις ότι ορισμένα βότανα και συμπληρώματα, όπως το θυμάρι, το σκόρδο και η εχινάκεια, μπορεί να βοηθήσουν. Εάν ενδιαφέρεστε να δοκιμάσετε ένα από αυτά, φροντίστε να μιλήσετε πρώτα με τον πάροχο υγειονομικής περίθαλψης για να βεβαιωθείτε ότι είναι ασφαλές για εσάς.

Πηγή: https://www.xtesini.gr/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ