Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΘα είναι σαν καινούρια: Χρήσιμα tips για να καθαρίσεις αποτελεσματικά την ψησταριά...

Θα είναι σαν καινούρια: Χρήσιμα tips για να καθαρίσεις αποτελεσματικά την ψησταριά σου

Μπορεί να νιώθεις έτοιμη να ψήσεις αυτό το καλοκαίρι, αλλά αλήθεια, η ψησταριά σου δηλώνει το ίδιο έτοιμη με εσένα; Είναι πολύ πιθανό να είναι επικαλυμμένη με ένα παχύ στρώμα μαγειρεμένου φαγητού και λίπους που μπορεί να προκαλέσει κακό στην υγεία σου ή ακόμα και να πάρει φωτιά. Πώς μπορείς, όμως, να την καθαρίσεις ώστε να προλάβεις το κακό και να απολαύσεις στο έπακρο το μπάρμπεκιού σου;


Τι κινδύνους επιφυλάσσει μία βρώμικη ψησταριά;

Ο καθαρισμός μιας ψησταριάς πριν από την έντονη και συχνή χρήση της και η πραγματοποίηση μικρότερων καθαρισμών κατά τη διάρκεια αυτού του πολυάσχολου χρόνου, εξυπηρετεί μια σειρά από πολύτιμους σκοπούς.

 

Πρώτον, η συσσώρευση λίπους και τροφίμων στην ψησταριά μπορεί να προσελκύσει βακτήρια όπως η σαλμονέλα, η λιστέρια ή το E. coli, τα οποία μπορούν να μεταφερθούν στο φαγητό και να προκαλέσουν τροφιμογενείς ασθένειες.

Τα σωματίδια τροφίμων, η στάχτη και το λίπος μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά. Πέρα από αυτά τα δύο, όμως, η κακή συντήρηση της ψησταριάς σου μπορεί να μειώσει τη διάρκεια ζωής της.

«Πώς να καθαρίσω την ψησταριά;» Όλα όσα χρειάζεται να ξέρεις

Για να ξεκινήσεις τη σεζόν του μπάρμπεκιου με το δεξί πόδι, αφιέρωσε χρόνο για να καθαρίσεις την ψησταριά σου σε βάθος. Αυτή η εις βάθος διαδικασία χρειάζεται να γίνεται μόνο μία φορά το χρόνο, αλλά θα σε προετοιμάσει για επιτυχία καθ’ όλη τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου.

1. Αφαίρεσε τα εξαρτήματα

Αφαίρεσε όλα τα εξαρτήματα, συμπεριλαμβανομένων των σχαρών, των καλυμμάτων του καυστήρα, των δοχείων συλλογής λίπους, ακόμη και τα πόμολα του καυστήρα. Στη συνέχεια άφησε αυτά τα κομμάτια στην άκρη για καθάρισμα.

 

2. Ξύσε το εσωτερικό της ψησταριάς

Πάρε ένα αιχμηρό μαχαίρι και με την μυτερή του άκρη αφαίρεσε τυχόν κολλημένα υπολείμματα.

3. Απολύμανε τα αξεσουάρ

Για να καθαρίσεις τις σχάρες, τους δίσκους, τα καλύμματα των καυστήρων και άλλα αξεσουάρ, χρησιμοποίησε ένα φυσικό, ασφαλές για τρόφιμα απολιπαντικό για να ψεκάσεις τα σημεία που θέλεις. Όλες οι σχάρες και οι δίσκο διαποτίζονται πλήρως με απολιπαντικό και στη συνέχεια θα πρέπει να τα σκουπίσεις. Μπορείς, μάλιστα, να τα καθαρίσεις και με ένα σφουγγάρι κουζίνας.

Πώς να καθαρίσω την ψησταριά

Unsplash / Vincent Keiman

4. Καθάρισε το εσωτερικό της ψησταριάς

Ενώ οι σχάρες και οι δίσκοι αφαιρούνται από τη σχάρα, χρησιμοποίησε το απολιπαντικό και το σφουγγάρι για να ψεκάσεις και να σκουπίσεις το εσωτερικό της ψησταριάς. Βεβαιώσου ότι αποφεύγεις να καθαρίσεις τα στοιχεία μέσα στα οποία χρειάζεται να ρέει καύσιμο.

5. Καθάρισε το εξωτερικό της ψησταριάς

Χρησιμοποιήστε ένα πανί από μικροΐνες για να σκουπίσεις το εξωτερικό της ψησταριάς. Αν συναντήσεις λεκέδες λίπους ή επίμονα κομμάτια υπολειμμάτων, χρησιμοποίησε επιπλέον απολιπαντικό ή καθαριστικό από ανοξείδωτο χάλυβα.

6. Συναρμολόγησε ξανά την ψησταριά

Τώρα που τα αξεσουάρ, το εσωτερικό και το εξωτερικό είναι καθαρά, ήρθε η ώρα να ενωθούν ξανά τα κομμάτια. 

7. Ζέστανε την ψησταριά

Το τελευταίο βήμα για τον καθαρισμό της ψησταριάς είναι να την ανάψεις και να την βάλεις σε δυνατή φωτιά. Αυτό θα βοηθήσει να κάψεις τυχόν υπολείμματα από τη διαδικασία καθαρισμού σου και να διασφαλίσεις ότι η σχάρα σου είναι έτοιμη!

 

Tags : Home

Μαρία Μπενέτογλου 12 July 2022

Πηγή: https://ipop.gr/lifestyle/tha-einai-san-kainoyria-chrisima-tips-gia-na/?fbclid=IwAR2GYVGlkWVRLMz9gZX74j-IdL9nuAY0AqYvJ46ytLNdicTXyHEXydS33uk

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ