Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
ΑρχικήxtesiniΗ μπύρα αυξάνει την ανδρική γονιμότητα

Η μπύρα αυξάνει την ανδρική γονιμότητα

Είναι γνωστό ότι το αλκοόλ μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις στη γονιμότητα, αλλά μια νέα μελέτη διαπίστωσε ότι η μπύρα θα μπορούσε πραγματικά να αυξήσει τις πιθανότητες σύλληψης ενός άνδρα.


Η μελέτη, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Andrology, διαπίστωσε ότι οι άνδρες που καταναλώνουν μέτριες ποσότητες μπύρας έχουν υψηλότερα επίπεδα μιας βασικής ορμόνης που είναι απαραίτητη για τη γονιμότητα.

Η ορμόνη, που ονομάζεται ωοθυλακιοτρόπος ορμόνη (FSH), βοηθά στην τόνωση της ανάπτυξης του σπέρματος. Η μελέτη διαπίστωσε ότι οι άνδρες που έπιναν ένα έως δύο ποτήρια μπύρα την ημέρα είχαν επίπεδα FSH που ήταν 10 τοις εκατό υψηλότερα από τους άνδρες που δεν έπιναν μπύρα.

Ο επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης, Δρ Ali Abbara, είπε ότι τα ευρήματα υποδηλώνουν ότι η μέτρια κατανάλωση μπύρας θα μπορούσε να είναι ευεργετική για τους άνδρες που προσπαθούν να συλλάβουν.

«Τα ευρήματά μας προσθέτουν στον αυξανόμενο όγκο στοιχείων ότι η μέτρια κατανάλωση αλκοόλ μπορεί να έχει οφέλη για την υγεία», είπε η Abbara. «Αυτή είναι η πρώτη μελέτη που δείχνει ότι η κατανάλωση μπύρας σχετίζεται με υψηλότερα επίπεδα FSH, η οποία είναι απαραίτητη για την παραγωγή σπέρματος».

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η μελέτη βρήκε μόνο συσχέτιση μεταξύ της κατανάλωσης μπύρας και των υψηλότερων επιπέδων FSH και δεν απέδειξε ότι η μπύρα στην πραγματικότητα προκαλεί υψηλότερα επίπεδα FSH.

Ωστόσο, τα ευρήματα προσθέτουν στον αυξανόμενο όγκο στοιχείων ότι η μέτρια κατανάλωση αλκοόλ μπορεί να έχει κάποια οφέλη για την υγεία. Έτσι, εάν προσπαθείτε να συλλάβετε, μπορεί να θέλετε να εξετάσετε το ενδεχόμενο να σηκώσετε ένα ποτήρι για τις προσπάθειές σας για το μωρό σας.

Πηγή: https://www.xtesini.gr/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ