Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήxtesiniΗ καστανή ζάχαρη έχει λιγότερες θερμίδες από τη λευκή;

Η καστανή ζάχαρη έχει λιγότερες θερμίδες από τη λευκή;

Αυτή είναι μια ερώτηση που πολλοί άνθρωποι έχουν αναρωτηθεί και δεν είναι εύκολο να απαντηθεί. Αρχικά, είναι σημαντικό να κατανοήσουμε τις βασικές διαφορές μεταξύ της καστανής ζάχαρης και της λευκής ζάχαρης.


Η λευκή ζάχαρη παρασκευάζεται από ζαχαροκάλαμο ή ζαχαρότευτλα και είναι εξαιρετικά εκλεπτυσμένη. Κατά τη διαδικασία εξευγενισμού, όλη η φυσική μελάσα αφαιρείται, αφήνοντας πίσω μια καθαρή, λευκή κρυσταλλική ζάχαρη. Η καστανή ζάχαρη, από την άλλη πλευρά, παρασκευάζεται επίσης είτε από ζαχαροκάλαμο είτε από ζαχαρότευτλα, αλλά είναι μόνο εν μέρει εξευγενισμένη. Αυτό είναι που δίνει στην καστανή ζάχαρη το μοναδικό της χρώμα και υφή.

Τώρα, όσον αφορά τις θερμίδες, τόσο η λευκή όσο και η καστανή ζάχαρη περιέχουν την ίδια ποσότητα θερμίδων ανά γραμμάριο. Τούτου λεχθέντος, δεδομένου ότι η καστανή ζάχαρη περιέχει περισσότερη υγρασία, ένα κουταλάκι του γλυκού καστανή ζάχαρη είναι πιθανό να ζυγίζει περισσότερο από ένα κουταλάκι του γλυκού λευκή ζάχαρη. Επομένως, εάν μετράτε με όγκο, πιθανότατα θα καταλήξετε να χρησιμοποιείτε λιγότερη καστανή ζάχαρη από τη λευκή, με αποτέλεσμα λιγότερες θερμίδες.

Συμπερασματικά, ενώ μπορεί να φαίνεται ότι η καστανή ζάχαρη έχει λιγότερες θερμίδες από τη λευκή, η αλήθεια είναι ότι και οι δύο περιέχουν την ίδια ποσότητα θερμίδων ανά γραμμάριο. Η μόνη διαφορά είναι ότι η καστανή ζάχαρη είναι πιθανό να ζυγίζει περισσότερο ανά κουταλάκι του γλυκού, οπότε αν μετράτε με όγκο, μπορεί να καταλήξετε να καταναλώνετε λιγότερες και έτσι να καταναλώνετε λιγότερες θερμίδες.

Πηγή: https://www.xtesini.gr/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ