Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήxtesiniΕυρυαγγείες κάτω άκρων: Που οφείλεται

Ευρυαγγείες κάτω άκρων: Που οφείλεται

Οι κιρσοί των κάτω άκρων είναι μια κοινή πάθηση, που επηρεάζει έως και το 25% των ενηλίκων. Ενώ η ακριβής αιτία των κιρσών είναι άγνωστη, υπάρχουν αρκετοί παράγοντες που μπορούν να συμβάλουν στην ανάπτυξη της πάθησης.


Η κύρια αιτία των κιρσών πιθανότατα σχετίζεται με τη δομή των φλεβών στα πόδια. Οι φλέβες των κάτω άκρων είναι γενικά μακρύτερες από εκείνες που βρίσκονται σε άλλα μέρη του σώματος και πρέπει να εργαστούν σκληρότερα για να αντλήσουν αίμα ενάντια στη βαρύτητα πίσω στην καρδιά. Αυτός ο αυξημένος φόρτος εργασίας μπορεί να προκαλέσει αποδυνάμωση και τέντωμα των φλεβών, με αποτέλεσμα τη χαρακτηριστική στριμμένη και διογκωμένη εμφάνιση των κιρσών.

Εκτός από τις δομικές αλλαγές στις φλέβες, υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που μπορούν να αυξήσουν τον κίνδυνο εμφάνισης κιρσών. Αυτό περιλαμβάνει την ηλικία, το φύλο, την εγκυμοσύνη, τους παράγοντες του τρόπου ζωής (όπως η παρατεταμένη ορθοστασία, η παχυσαρκία και η έλλειψη σωματικής δραστηριότητας) και ένα οικογενειακό ιστορικό της πάθησης.

Ευτυχώς, υπάρχουν αρκετές διαθέσιμες θεραπείες για τους κιρσούς των κάτω άκρων, που κυμαίνονται από αλλαγές στον τρόπο ζωής έως πιο επεμβατικές διαδικασίες. Η διαβούλευση με έναν επαγγελματία ιατρό θα σας βοηθήσει να προσδιορίσετε την καλύτερη επιλογή θεραπείας για εσάς.

Πηγή: https://www.xtesini.gr/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ