Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024
ΑρχικήxtesiniΕμμηνόπαυση: 5 συνήθειες για να αποφύγετε την μεταβολική κρίση

Εμμηνόπαυση: 5 συνήθειες για να αποφύγετε την μεταβολική κρίση

Η περιεμμηνόπαυση και η εμμηνόπαυση είναι περίοδοι που το σώμα μιας γυναίκας περνάει από κάποιες σοβαρές αλλαγές. Μπορεί να έχετε ήδη παρατηρήσει κάποια αύξηση βάρους, εναλλαγές στη διάθεση και αλλαγές στη σεξουαλική σας ορμή. Αλλά αυτό που ίσως δεν γνωρίζετε είναι ότι αυτές οι αλλαγές είναι όλες μέρος μιας φυσικής διαδικασίας που ονομάζεται «μεταβολική κρίση».


Κατά τη διάρκεια της μεταβολικής κρίσης, το σώμα σας εργάζεται υπερωρίες για να προσαρμοστεί στις αλλαγές στα επίπεδα των ορμονών σας. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση βάρους, κόπωση και άλλα προβλήματα υγείας. Αλλά υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να αποφύγετε τη μεταβολική κρίση και να παραμείνετε υγιείς κατά την περιεμμηνόπαυση και την εμμηνόπαυση.

Ακολουθούν ορισμένες υγιεινές συνήθειες για την αποφυγή μεταβολικής κρίσης:

1. Τρώτε μια υγιεινή διατροφή.

Η υγιεινή διατροφή είναι ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να αποφύγετε τη μεταβολική κρίση. Η κατανάλωση άφθονων φρούτων, λαχανικών και δημητριακών ολικής αλέσεως θα βοηθήσει το σώμα σας να προσαρμοστεί στις αλλαγές στα επίπεδα των ορμονών σας. Η αποφυγή επεξεργασμένων τροφίμων, ροφημάτων με ζάχαρη και υπερβολικών ποσοτήτων κορεσμένων λιπαρών θα σας βοηθήσει επίσης να αποφύγετε τη μεταβολική κρίση.

2. Ασκηθείτε τακτικά.

Η άσκηση είναι ένας άλλος πολύ καλός τρόπος για να αποφύγετε τη μεταβολική κρίση. Η τακτική άσκηση θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε ένα υγιές βάρος, να βελτιώσετε τη διάθεσή σας και να ενισχύσετε τα επίπεδα ενέργειάς σας. Η άσκηση θα βοηθήσει επίσης το σώμα σας να προσαρμοστεί στις αλλαγές στα επίπεδα των ορμονών σας.

3. Κοιμηθείτε αρκετά.

Ο επαρκής ύπνος είναι απαραίτητος για την αποφυγή μεταβολικής κρίσης. Κατά τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης, το σώμα σας χρειάζεται επιπλέον χρόνο για να ανακάμψει από τις αλλαγές που υφίσταται. Επιδιώξτε 7-8 ώρες ύπνου κάθε βράδυ.

4. Μειώστε το άγχος.

Η μείωση του στρες είναι σημαντική για την αποφυγή μεταβολικής κρίσης. Το άγχος μπορεί να επιδεινώσει τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης. Προσπαθήστε να βρείτε τρόπους για να χαλαρώσετε και να διώξετε το άγχος. Ο διαλογισμός, η γιόγκα και το να περνάτε χρόνο στη φύση είναι όλοι εξαιρετικοί τρόποι για να μειώσετε το άγχος.

5. Πάρτε συμπληρώματα.

Η λήψη συμπληρωμάτων μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να αποφύγετε τη μεταβολική κρίση. Συμπληρώματα όπως το μαύρο cohosh, το μαγνήσιο και τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση των συμπτωμάτων της εμμηνόπαυσης. Μιλήστε με το γιατρό σας για το ποια συμπληρώματα είναι κατάλληλα για εσάς.

Ακολουθώντας αυτές τις υγιεινές συνήθειες θα σας βοηθήσει να αποφύγετε τη μεταβολική κρίση και να παραμείνετε υγιείς κατά την περιεμμηνόπαυση και την εμμηνόπαυση.

Πηγή: https://www.xtesini.gr/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ