Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΕίναι το μέλι στον καφέ πράγματι το καλύτερο υποκατάστατο ζάχαρης;

Είναι το μέλι στον καφέ πράγματι το καλύτερο υποκατάστατο ζάχαρης;

Θα έχεις διαβάσει σίγουρα σε κάποιο άρθρο που σου προτείνει πώς να κάνεις τον καφέ σου πιο υγιεινό ότι το μέλι είναι ο καλύτερος τρόπος για να μη βάλεις ζάχαρη στον καφέ σου. Τελικά, όμως, αυτή η “θυσία” αξίζει τον κόπο;

Είναι το μέλι στον καφέ πράγματι το καλύτερο φυσικό υποκατάστατο ζάχαρης; Για ν’ απαντήσουμε σ’ αυτό να ξεκαθαρίσουμε απ’ την αρχή ότι η ζάχαρη σίγουρα δεν είναι η καλύτερη επιλογή στον πρωινό σου καφέ, γι’ αυτό και οι ειδικοί προτείνουν τις περισσότερες φορές να πίνουμε τον καφέ μας σκέτο.


Παρόλα αυτά, γι’ αυτούς που αυτό το σενάριο δεν αποτελεί επιλογή, συνήθως στρέφονται σε εναλλακτικές λύσεις όπως είναι το φυσικό υποκατάστατο της ζάχαρης, το μέλι. Και στη θεωρία, αυτό πράγματι ακούγεται μια υγιής επιλογή που μπορείς να κάνεις. Τι λένε όμως οι ειδικοί γι’ αυτό;

μέλι

Σύμφωνα με τη διατροφολόγο στο UCLA Medical Center, Dana Hunnes, τα οφέλη που έχει το μέλι για την υγεία μας είναι πολλά. Σε αντίθεση με τη ζάχαρη, το μέλι περιέχει Βιταμίνες B2 και B6 και σίδηρο. Οι συγκεκριμένες βιταμίνες δίνουν ενέργεια στον οργανισμό, ενώ το μέλι κάνει καλό και στην υγεία της καρδιάς.

Ωστόσο, σύμφωνα με τη Δρ. Hunnes, το να βάλεις μέλι στον καφέ σου, δεν έχει καμία διαφορά απ’ το να βάλεις ζάχαρη. Η ίδια είναι πεπεισμένη ότι δεν πρόκειται για μια πιο θρεπτική επιλογή, καθώς το μέλι όταν το προσθέτουμε στον καφέ διασπάται σε ζάχαρη. «Το μέλι είναι καλύτερο στη θεωρία, συγκριτικά με άλλα φυσικά υποκατάστατα ζάχαρης, ωστόσο στην πραγματικότητα, επηρεάζει κι αυτό το σάγκαρο, με παρόμοιο τρόπο όπως η ζάχαρη», πρόσθεσε η Hunnes.

Τέλος, αξίζει ν’ αναφέρουμε ότι μια κουταλιά της σούπας μέλι περιέχει 17 γραμμάρια ζάχαρης και 64 θερμίδες, ενώ μια κουταλιά ζάχαρης περιέχει 49 θερμίδες. Άρα η διαφορά δεν είναι μεγάλη και το αποτέλεσμα είναι ουσιαστικά το ίδιο.

Πηγή: https://ipop.gr/fitness/einai-to-meli-ston-kafe-pragmati-to-kalytero-ypokatastato-zacharis/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ