Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΤι θα γίνει στο σώμα σου αν τρως 4 κάσιους την ημέρα;

Τι θα γίνει στο σώμα σου αν τρως 4 κάσιους την ημέρα;

Τα κάσιους είναι αγαπημένοι ξηροί καρποί για πολλούς και όποτε βρεθεί η «ευκαιρία» , θα τσιμπήσουμε μερικά. Ωστόσο, η κατανάλωση κάσιους βοηθά την υγεία σου με τρόπους που δεν φαντάζεσαι.


Μπορεί οι περισσότεροι να τα καταναλώνουμε περιστασιακά κι αν «τύχει», ωστόσο οι συγκεκριμένοι ξηροί καρποί μπορούν πραγματικά να κάνουν θαύματα στο σώμα μας καθώς περιέχουν μια σειρά από διάφορα θρεπτικά συστατικά.

Μόλις δεις τι κάνει η καθημερινή κατανάλωση κάσιους στην υγεία και το σώμα σου, θα γίνει το αγαπημένο σου σνακ που θα κουβαλάς παντού και πάντα μαζί σου.

Πώς σε βοηθά η κατανάλωση κάσιους;

Το δέρμα σου θα λάμπει

Τα κάσιους είναι μια πολύ καλή πηγή χαλκού και αντιοξειδωτικών που είναι και τα δύο ωφέλιμα για το δέρμα. Τα αντιοξειδωτικά είναι γνωστό ότι μειώνουν τα σημάδια γήρανσης και ο χαλκός, μαζί με άλλα ένζυμα, παράγει το κολλαγόνο που είναι υπεύθυνο για την αύξηση της ελαστικότητας του δέρματος!

Θα αρρωσταίνεις λιγότερο συχνά

Το κάσιους είναι επίσης, μια εξαιρετική πηγή ψευδαργύρου. Και αυτό το χημικό στοιχείο είναι σημαντικό για την ανάπτυξη των κυττάρων του ανοσοποιητικού συστήματος, την παραγωγή αντιοξειδωτικών ενζύμων και τη δραστηριότητα του ανοσοποιητικού συστήματος γενικά. Επομένως, φέτος το Χειμώνα, αν θέλεις να μην είσαι με μια αντιβίωση στο χέρι και να μην έχεις μονίμως… συνάχι, μπορείς να κάνεις μια δοκιμή.

Θα δυναμώσουν τα οστά σου

Λίγα κάσιους την ημέρα μπορούν να σου παρέχουν περίπου το 30% της ημερήσιας πρόληψης χαλκού και το 20% της πρόληψης μαγνησίου. Ο χαλκός υποστηρίζει την ανάπτυξη των οστών και του συνδετικού ιστού, ενώ το μαγνήσιο βοηθά το σώμα να απορροφήσει ασβέστιο και μειώνει τον κίνδυνο ανάπτυξης οστεοπόρωσης. Ξεκίνα να τα βάζεις στη διατροφή σου πριν να είναι πολύ αργά…

Προστατεύεις τα μάτια σου

Τα κάσιους είναι πλούσια σε λουτεΐνη και ζεαξανθίνη, αντιοξειδωτικά που είναι σημαντικά για την υγεία των ματιών. Αν τα καταναλώνεις σε καθημερινή βάση, αυτά διατηρούν την όρασή σου σε υγιή επίπεδα και κρατούν μακριά τις λοιμώξεις από το περιβάλλον. Η ζεαξανθίνη προστατεύει επίσης, τον αμφιβληστροειδή από τις επιβλαβείς ακτίνες UV.

Οι ημικρανίες θα απομακρυνθούν

Η ανεπάρκεια του μαγνησίου μπορεί να οδηγήσει σε πολλά θέματα υγείας, όπως αυξημένη αρτηριακή πίεση, συχνούς πονοκεφάλους και πόνο σε διάφορα μέρη του σώματός σου. Η κατανάλωση κάσιους τακτικά θα εξασφαλίσει ότι έχεις τη σωστή ισορροπία του μαγνησίου και σε απαλλάσσει από ημικρανίες.

Βοηθούν στην υγεία των δοντιών

Μία από τις πιο απίστευτες ενώσεις στα κάσιους είναι τα ανααρδευτικά οξέα. Αυτά τα οξέα είναι ικανά να σκοτώσουν τα βακτήρια που προκαλούν τερηδόνα και ακμή.

Θα έχεις περισσότερη ενέργεια

Τα κάσιους περιέχουν μια σειρά από μέταλλα και βιταμίνες, συμπεριλαμβανομένων των βιταμινών Ε, Κ, Β6, χαλκού, φωσφόρου, ψευδαργύρου, μαγνησίου, σιδήρου και σεληνίου. Όλα τους παίζουν σημαντικό ρόλο βοηθώντας το σώμα σου να λειτουργήσει σωστά. Και όσο πιο υγιής είναι ο μεταβολισμός σου, τόση περισσότερη ενέργεια θα έχεις όλη μέρα.

Πηγή: https://ipop.gr/ugeia/ti-tha-ginei-sto-soma-soy-an-tros-4-kasioys-tin-imera/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ