Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήxtesiniΔαμάσκηνα: Mπορούν να προστατεύσουν τις ηλικιωμένες από την οστεοπόρωση

Δαμάσκηνα: Mπορούν να προστατεύσουν τις ηλικιωμένες από την οστεοπόρωση

Η κατανάλωση δαμάσκηνων είναι ένας θρεπτικός και νόστιμος τρόπος για τις ηλικιωμένες γυναίκες να προστατεύονται από την απώλεια οστικής μάζας και την οστεοπόρωση. Τα δαμάσκηνα είναι γεμάτα με σημαντικά μέταλλα και βιταμίνες που μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της οστικής απώλειας και στη διατήρηση γερών οστών.


Ένα από τα πιο σημαντικά θρεπτικά συστατικά που βρίσκονται στα δαμάσκηνα είναι η βιταμίνη Κ. Αυτή η απαραίτητη βιταμίνη παίζει ρόλο στη διατήρηση των οστών δυνατά και υγιή βοηθώντας το σώμα να απορροφήσει το ασβέστιο και άλλα μέταλλα. Μελέτες έχουν επίσης δείξει ότι η κατανάλωση τροφών που είναι πλούσιες σε βιταμίνη Κ μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο καταγμάτων ισχίου στους ηλικιωμένους.

Τα δαμάσκηνα περιέχουν επίσης υψηλές ποσότητες βορίου, ένα απαραίτητο μέταλλο που βοηθά στο χτίσιμο και στη διατήρηση γερών οστών. Μελέτες έχουν δείξει ότι το βόριο βοηθά στην αύξηση της απορρόφησης ασβεστίου και μαγνησίου, τα οποία είναι δύο μέταλλα απαραίτητα για υγιή οστά.

Εκτός από τα θρεπτικά συστατικά τους, τα δαμάσκηνα περιέχουν επίσης μια ένωση που ονομάζεται πολυφαινόλες, οι οποίες έχουν συνδεθεί με τη μείωση της οστικής απώλειας. Οι πολυφαινόλες είναι ενώσεις που βρίσκονται στα φρούτα και τα λαχανικά και πιστεύεται ότι έχουν αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Μελέτες έχουν δείξει ότι η κατανάλωση δαμάσκηνων μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της φλεγμονής στο σώμα, η οποία βοηθά στην προστασία από την απώλεια οστικής μάζας.

Τέλος, τα δαμάσκηνα είναι μια εξαιρετική πηγή διαιτητικών ινών. Οι φυτικές ίνες βοηθούν στη μείωση της φλεγμονής και στη βελτίωση της πέψης, και τα δύο βοηθούν στην προστασία από την απώλεια οστικής μάζας. Η κατανάλωση δαμάσκηνων είναι ένας εύκολος και νόστιμος τρόπος για τις ηλικιωμένες γυναίκες να λαμβάνουν τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζονται για να διατηρήσουν γερά οστά και να μειώσουν τον κίνδυνο οστεοπόρωσης.

Πηγή: https://www.xtesini.gr/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ