Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήxtesiniΓιατί κάνουμε πυρετό όταν αρρωσταίνουμε;

Γιατί κάνουμε πυρετό όταν αρρωσταίνουμε;

Ο πυρετός είναι ο τρόπος του σώματος για την καταπολέμηση της μόλυνσης. Όταν αρρωσταίνουμε, το ανοσοποιητικό μας σύστημα ενεργοποιείται και απελευθερώνει χημικές ουσίες που ονομάζονται κυτοκίνες. Αυτές οι κυτοκίνες αναγκάζουν τον υποθάλαμο, το τμήμα του εγκεφάλου που ρυθμίζει τη θερμοκρασία, να επαναφέρει τον θερμοστάτη του σώματος. Ως αποτέλεσμα, η θερμοκρασία του σώματός μας ανεβαίνει και έχουμε πυρετό.


Ο πυρετός είναι πραγματικά καλό πράγμα. Βοηθά το ανοσοποιητικό μας σύστημα να καταπολεμήσει τις λοιμώξεις καθιστώντας δυσκολότερη την ανάπτυξη ιών και βακτηρίων. Και, όταν η θερμοκρασία του σώματός μας ανεβαίνει, αρχίζουμε να ιδρώνουμε. Η εφίδρωση μας βοηθά να δροσιστούμε και να απαλλαγούμε από την υπερβολική θερμότητα που δημιουργεί ο πυρετός.

Έτσι, την επόμενη φορά που θα έχετε πυρετό, μην πιάσετε αμέσως την ιβουπροφαίνη. Αφήστε το να κάνει τη δουλειά του. Και, εάν ο πυρετός σας συνοδεύεται από άλλα συμπτώματα όπως μυϊκούς πόνους, πονόλαιμο ή βήχα, καλό είναι να επισκεφτείτε το γιατρό σας. Μπορούν να σας βοηθήσουν να καταλάβετε εάν έχετε κρυολόγημα, γρίπη ή κάτι εντελώς άλλο.

Πηγή: https://www.xtesini.gr/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ