Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΓιατί δεν πρέπει να κοιμάσαι με μαζεμένα τα μαλλιά;

Γιατί δεν πρέπει να κοιμάσαι με μαζεμένα τα μαλλιά;

Μήπως κι εσύ μαζεύεις ψηλά τα μαλλιά στον ύπνο σου, γιατί ζεσταίνεσαι, σου φαίνεται πιο βολικό ή για να πάρουν ένα συγκεκριμένο σχήμα που θες; Όποιος κι αν είναι ο λόγος πρέπει να σταματήσεις να το κάνεις και σου έχουμε τους λόγους. 


Μπορεί να είναι πολύ άνετο και βολικό να έχεις αλογοουρά τα μαλλιά σου την ώρα που κοιμάσαι, όμως όχι και τόσο υγιές και θα καταλάβεις αμέσως το γιατί!

Γιατί δεν πρέπει να έχεις μαζεμένα τα μαλλιά στον ύπνο σου;

Μπορεί να προκαλέσει απώλεια μαλλιών 

Η αλογοουρά ασκεί πίεση στη ρίζα των μαλλιών κι αυτό γίνεται όλο και χειρότερο όσο κοιμάσαι, γιατί τρίβεις το κεφάλι σου με το μαξιλάρι. Σύμφωνα με τους ειδικούς, αυτό μπορεί να προκαλέσει σπάσιμο ή πτώση των μαλλιών.

Θα μπορούσε να αλλάξει την εμφάνιση των μαλλιών σου 

Προφανώς, ως αποτέλεσμα αυτής της απώλειας μαλλιών, μπορεί να υπάρξει αισθητή αραίωση. Αυτό συμβαίνει επειδή η αλογοουρά δημιουργεί τριβή ενώ κοιμάσαι, και σφιχτά χτενίσματα όπως αυτό θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε θραύση των μαλλιών. Αυτό μπορεί να κάνει τα μαλλιά σου να φαίνονται στεγνά και κατεστραμμένα.

Θα μπορούσε ακόμη και να οδηγήσει σε ιατρική πάθηση που ονομάζεται αλωπεκία 

Η αλωπεκία είναι μια κατάσταση κατά την οποία τα μαλλιά χάνονται από όλα ή μερικά μέρη. Το συνεχές τράβηγμα μπορεί να το προκαλέσει, καθώς μπορεί να βλάψει τα θυλάκια των μαλλιών σου.

Πηγή: https://ipop.gr/omorfia/giati-den-prepei-na-koimasai-me-mazemena-ta-mallia/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ