Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΓαστροοισοφαγική παλινδρόμηση: Ποιες τροφέρς προκαλούν κρίσεις;

Γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση: Ποιες τροφέρς προκαλούν κρίσεις;

Το βασικότερο σύμπτωμα της ΓΟΠ είναι η καούρα, κυρίως λόγω κατάκλισης αμέσως μετά το γεύμα ή της κατανάλωσης συγκεκριμένων τροφών.


Όταν τα συμπτώματα της ΓΟΠ εκδηλώνονται δύο ή και περισσότερες φορές την εβδομάδα για διάστημα μεγαλύτερο των τριών εβδομάδων τότε η διαταραχή θεωρείται χρόνια.

Το πρώτο και βασικότερο βήμα για την αποτελεσματική διαχείριση της ΓΟΠ είναι οι αλλαγές στις διατροφικές συνήθειες.

Τροφές που συνδέονται με συχνότερες κρίσεις είναι οι εξής:

Κόκκινο κρέας

Λάδια και τροφές με πολλά λιπαρά

image

Τροφές με μεγάλη ποσότητα αλατιού

image

Γάλα και άλλα γαλακτοκομικά

image

Σοκολάτα και προϊόντα που περιέχουν σοκολάτα

image

Προϊόντα που περιέχουν μέντα

image

Όξινες τροφές, όπως τα εσπεριδοειδή και η σάλτσα ντομάτας

image

Πικάντικα φαγητά

image

ΠΗΓΗ: Onmed.gr

 

.

Πηγή: https://www.newsitamea.gr/2020/07/31/gastrooisofagiki-palindromisi-poies-trofers-prokaloyn-kriseis/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ