Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
ΑρχικήxtesiniΣτους πόσους βαθμούς το νερό σκοτώνει τα μικρόβια

Στους πόσους βαθμούς το νερό σκοτώνει τα μικρόβια

Το νερό είναι ένα αποτελεσματικό απολυμαντικό ενάντια στα περισσότερα κοινά βακτήρια και ιούς, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που προκαλούν εντερικές ασθένειες όπως η χολέρα, η δυσεντερία και η διάρροια. Ωστόσο, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η απολύμανση του νερού από μόνη της δεν αρκεί για την προστασία από όλες τις ασθένειες που μεταδίδονται στο νερό. Οι σωστές πρακτικές υγιεινής και υγιεινής, όπως το πλύσιμο των χεριών και η ασφάλεια των τροφίμων, είναι επίσης απαραίτητες.


Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC) συνιστούν το νερό που χρησιμοποιείται για πόσιμο, μαγείρεμα και κολύμβηση να θερμαίνεται σε τουλάχιστον 60°C για να σκοτωθούν τα περισσότερα βακτήρια και ιούς. Ωστόσο, ορισμένα βακτήρια και ιοί μπορούν να επιβιώσουν σε ακόμη υψηλότερες θερμοκρασίες. Για παράδειγμα, τα βακτήρια που προκαλούν τη νόσο των Λεγεωνάριων μπορούν να επιβιώσουν σε θερμοκρασίες ζεστού νερού έως και 70°C.

Για να σκοτωθούν τα περισσότερα βακτήρια και ιούς, το CDC συνιστά τη θέρμανση του νερού σε τουλάχιστον 60°C. Ωστόσο, ορισμένα βακτήρια και ιοί μπορούν να επιβιώσουν σε ακόμη υψηλότερες θερμοκρασίες.

Πηγή: https://www.xtesini.gr/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ