Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήxtesiniΠόσο βάρος μπορούμε να πάρουμε στην εγκυμοσύνη;

Πόσο βάρος μπορούμε να πάρουμε στην εγκυμοσύνη;

Η εγκυμοσύνη είναι μια περίοδος που πολλές γυναίκες ανησυχούν για το βάρος τους. Θα πάρουν πάρα πολύ βάρος; Θα καταφέρουν να χάσουν βάρος μετά; Πόσο βάρος είναι πάρα πολύ βάρος για να πάρετε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης;


Το βάρος που παίρνετε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, συμπεριλαμβανομένου του βάρους πριν την εγκυμοσύνη, του ύψους σας, του βάρους που πήρατε σε προηγούμενες εγκυμοσύνες και του επιπέδου δραστηριότητάς σας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Οι περισσότερες γυναίκες παίρνουν μεταξύ 10 και 15 κιλά κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, με την πλειοψηφία του βάρους να αυξάνεται στο δεύτερο και τρίτο τρίμηνο.

Εάν είστε υπέρβαροι ή παχύσαρκοι πριν από την εγκυμοσύνη, μπορεί να πάρετε λιγότερο βάρος κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Εάν είστε λιποβαρείς πριν την εγκυμοσύνη, μπορεί να χρειαστεί να πάρετε περισσότερο βάρος.

Ο καλύτερος τρόπος για να κερδίσετε το σωστό ποσό βάρους κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι να τρώτε μια υγιεινή διατροφή και να είστε δραστήριοι. Δεν χρειάζεται να τρώτε περισσότερες θερμίδες από αυτές που κάνατε πριν μείνετε έγκυος, αλλά θα χρειαστείτε περισσότερα από ορισμένα θρεπτικά συστατικά, όπως σίδηρο, φολικό οξύ και ασβέστιο.

Ο πάροχος υγειονομικής περίθαλψης μπορεί να σας βοηθήσει να υπολογίσετε πόσες θερμίδες χρειάζεστε για να διατηρήσετε το βάρος σας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να δημιουργήσετε ένα πρόγραμμα υγιεινής διατροφής.

Θα πρέπει επίσης να στοχεύσετε να κάνετε τουλάχιστον 30 λεπτά μέτριας άσκησης τις περισσότερες ημέρες της εβδομάδας. Το περπάτημα, το κολύμπι και η προγεννητική γιόγκα είναι όλες εξαιρετικές ασκήσεις που πρέπει να κάνετε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Εάν παίρνετε πάρα πολύ ή πολύ λίγο βάρος κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, μιλήστε με τον πάροχο υγειονομικής περίθαλψης. Αυτός ή αυτή μπορεί να σας βοηθήσει να κάνετε αλλαγές στη διατροφή και το επίπεδο δραστηριότητάς σας για να φτάσετε σε μια υγιή αύξηση βάρους.

Πηγή: https://www.xtesini.gr/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ