Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΑυτός είναι ο σωστός τρόπος να αποθηκεύσεις τα ροδάκινα για να μη...

Αυτός είναι ο σωστός τρόπος να αποθηκεύσεις τα ροδάκινα για να μη μαυρίσουν!

Τα ροδάκινα είναι μια από τις μεγάλες πολυτέλειες του καλοκαιριού. Είναι ζουμερά και γλυκά, αλλά, δυστυχώς, έχουν μικρή διάρκεια ζωής και τείνουν να μαυρίζουν εύκολα λόγω της λεπτής επιδερμίδας τους. Ενώ η εποχή των ροδάκινων θα είναι πάντα σύντομη και πολύτιμη, έχουμε μερικές συμβουλές που θέλουμε να σου προτείνουμε ώστε να τα διατηρήσεις όσο περισσότερο μπορείς!


«Πώς να αποθηκεύσω σωστά τα ροδάκινα;» Έχουμε την απάντηση!

Το πρώτο βήμα είναι να προσδιορίσεις εάν τα ροδάκινα σου είναι ώριμα ή όχι. Εάν είναι αρκετά σφιχτά και δεν είναι ιδιαίτερα αρωματικά, δεν είναι ακόμη ώριμα. Σε αυτή την περίπτωση, φύλαξέ τα στον πάγκο σε θερμοκρασία δωματίου για μερικές ημέρες ή μέχρι να γίνουν ωραία και ώριμα. Τα σημάδια ενός ώριμου ροδάκινου είναι όταν μυρίζει έντονα και όταν μπορείς να πιέσεις την φλούδα του φρούτου.

 

Το καλύτερο είναι να τρως ώριμα ροδάκινα αμέσως, αλλά αν δεν θέλεις να σου συμβεί κάτι τέτοιο, τότε μπορείς να τα φυλάξεις στο ψυγείο. Το δροσερό περιβάλλον θα επιβραδύνει τη διαδικασία ωρίμανσης κι έτσι θα κερδίσεις λίγο χρόνο. Σε κάθε σενάριο, πρέπει να πλύνεις τα ροδάκινά σου πριν τα φας, καθώς οι φλούδες τους έχουν ένα φυσικό συντηρητικό που βοηθά στην προστασία τους.

 

Πώς να αποθηκεύσεις τα κομμένα ροδάκινα

Εάν αποθηκεύσεις σωστά τα κομμένα ροδάκινα, μπορούν να διαρκέσουν έως και τέσσερις ημέρες στο ψυγείο. Ξεκίνησε ρίχνοντάς τους λίγο χυμό λεμονιού ή λάιμ για να μην μαυρίσουν, στη συνέχεια τοποθέτησέ τα σε ένα σκεπασμένο μπολ και βάλε τα στο ψυγείο.

 

πώς να αποθηκεύσω τα ροδάκινα

Unsplash / NisonCo PR and SEO

Μπορείς να παγώσεις τα ροδάκινα;

Κι όμως! Μπορείς να καταψύξεις εντελώς τα ροδάκινα! Στην πραγματικότητα, η κατάψυξη των ροδάκινων είναι μια εξαιρετική ιδέα εάν θέλεις να αποφύγεις τη σπατάλη τροφίμων καθώς θα παραμείνουν φρέσκα για περίπου 6-12 μήνες.

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις τα κατεψυγμένα ροδάκινα σε οτιδήποτε, από μαρμελάδα και smoothies έως cocktails. Είναι σημαντικό να ξεφλουδίζεις τα ροδάκινα πριν τα καταψύξεις! Ακολούθησε τα παρακάτω βήματα και κατέψυξε τα ροδάκινα με τον σωστό τρόπο:

  1. Βάλε μια κατσαρόλα με νερό να βράσει και ένα μπολ με παγωμένο νερό δίπλα στην κατσαρόλα.
  2. Χρησιμοποίησε ένα μικρό μαχαίρι για να χαράξεις ένα ρηχό Χ στο κάτω άκρο κάθε ροδάκινου.
  3. Τοποθέτησε τα ροδάκινα σε βραστό νερό για 30 δευτερόλεπτα και στη συνέχεια χρησιμοποίησε μια τρυπητή κουτάλα για να τα μεταφέρετε στο μπολ με το παγωμένο νερό.
  4. Ξεφλούδισε απαλά τη φλούδα του ροδάκινου με τα χέρια σου. 
  5. Κόψε τα ροδάκινα σε φέτες και στη συνέχεια άπλωσέ τα σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
  6. Κατάψυξέ τα περίπου τρεις ώρες.
  7. Μετακίνησε τις κατεψυγμένες φέτες ροδάκινου σε μια σφραγισμένη πλαστική σακούλα ασφαλή για κατάψυξη και τοποθέτησέ τα μέσα.

 

Tags : everyday_life

Κατερίνα Ταλιαδούρου 24 June 2022

Πηγή: https://ipop.gr/lifestyle/aytos-einai-o-sostos-tropos-na-apothike/?fbclid=IwAR2d3kDfVs9sIu-QmLKbVdzs5UvW6XGMeEyyjclumDQ8_svldKvD7EFxnI4

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ