Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΑυτή τη συνταγή για λεμονάδα λεβάντας πρέπει να τη δοκιμάσεις!

Αυτή τη συνταγή για λεμονάδα λεβάντας πρέπει να τη δοκιμάσεις!

Αν «υποφέρεις» και εσύ από την έντονους πονοκεφάλους λόγω της ζέστης που επικρατεί τα καλοκαίρια, σου έχω μια πρόταση για ένα δροσιστικό ρόφημα: λεμονάδα λεβάντας! Με την προσθήκη της λεβάντας, η λεμονάδα γίνεται το καλύτερο μέσο καταπολέμησης των πονοκεφάλων καθώς και του άγχους. Μελέτες έχουν δείξει ότι το αιθέριο έλαιο λεβάντας λειτουργεί εξαιρετικά στη θεραπεία πολλών παθήσεων. Επιπλέον είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό όταν χρησιμοποιείται για την αϋπνία και το στρες, ενώ επιβραδύνει τους παλμούς και ηρεμεί ολόκληρο το σώμα. Μια δοκιμή θα σε πείσει!


 

Συνταγή για λεμονάδα λεβάντας: Υλικά

  • 1 κουταλιά της σούπας αποξηραμένα άνθη λεβάντας για μαγειρική χρήση
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 2 φλιτζάνια βραστό νερό
  • 1 1/2 φλιτζάνι φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού
  • 2 φλιτζάνια κρύο νερό
  • πάγος
  • λεμόνια σε λεπτές φέτες και μερικά κλωναράκια λεβάντας, για γαρνίρισμα

 

Πώς να φτιάξεις λεμονάδα λεβάντας

  1. Ετοιμάζουμε τα άνθη λεβάντας: Βάζουμε τα άνθη λεβάντας σε ένα μεσαίο μπολ (κατά προτίμηση όχι Pyrex, το οποίο μπορεί να σπάσει όταν προσθέσουμε βραστό νερό). Ρίχνουμε τη ζάχαρη πάνω από τα άνθη και χρησιμοποιούμε τα καθαρά δάχτυλά μας για να τρίψουμε απαλά τα άνθη στη ζάχαρη.
  2. Φτιάχνουμε το σιρόπι λεβάντας: Ρίχνουμε 2 φλιτζάνια βραστό νερό πάνω από τη ζάχαρη λεβάντας και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Καλύπτουμε και αφήνουμε να απορροφηθεί για 30 λεπτά.
  3. Σουρώνουμε το σιρόπι λεβάντας και το ρίχνουμε σε μία κανάτα.
  4. Φτιάχνουμε τη λεμονάδα: Ρίχνουμε στην κανάτα τον χυμό λεμονιού. Προσθέτουμε άλλα 2 φλιτζάνια κρύο νερό. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε λίγη ζάχαρη αν είναι πολύ ξινό. Στη συνέχεια, προσθέτουμε πάγο.
  5. Τέλος, ρίχνουμε μερικά λεμόνια κομμένα σε λεπτές φέτες και μερικά κλωναράκια λεβάντας στην κανάτα και η λεμονάδα σου είναι έτοιμη!
  6. Καλή απόλαυση

 

 

Tags : DrinksFood

iPop chefs 19 June 2022

Πηγή: https://ipop.gr/food/spitiki-lemonada-levantas-to-kalyter/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ