Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΈπεσε καφές στο laptop σου; Υπάρχει τρόπος να το σώσεις!

Έπεσε καφές στο laptop σου; Υπάρχει τρόπος να το σώσεις!

Έπεσε καφές στο laptop σου; Υπάρχει τρόπος να το σώσεις και θα στον εξηγήσουμε βήμα-βήμα, για να μη σου κοστίσει ακριβά ένα τόσο μικρό λαθάκι.

Είσαι στη δουλειά, στο σπίτι ή στη σχολή και πέφτει η κούπα με τον καφέ πάνω στο laptop, γιατί πολύ απλά ποιος δουλεύει χωρίς καφέ δίπλα του; Ορίστε, τι μπορείς να κάνεις εάν ο καφές σου έπεσε στο laptop και λέμε έπεσε γιατί δεν τον έριξες, ήταν απλά μια στιγμή απροσεξίας.


Αξίζει να αναφέρουμε ότι σύμφωνα με έρευνα απ’ την Sewelltech, το 60% των ατυχημάτων στους φορητούς υπολογιστές συμβαίνει όταν πέφτει σ’ αυτό κάποιο υγρό, ενώ το 40% των ατυχημάτων προκαλείται από καφέ.

Αρχικά τι συμβαίνει όταν πέφτει καφές πάνω στον υπολογιστή σου; Η οθόνη γίνεται μαύρη και είναι κάτι που πολύ δύσκολα επιδιορθώνεται. Ωστόσο, εάν δεν έπεσε όλο το φλιτζάνι, υπάρχει τρόπος να ενεργήσεις γρήγορα και να προλάβεις τη βλάβη.

Τη στιγμή που θα πέσει κάποιο υγρό στον υπολογιστή σου, θα πρέπει να τον απενεργοποιήσεις γρήγορα, να τον βγάλεις απ’ την πρίζα και να αφαιρέσεις την μπαταρία του. Κι όλα αυτά, ταυτόχρονα!

Εάν έχεις MacBook μπορεί η μπαταρία να μη βγαίνει, οπότε προχώρα στα επόμενα βήματα. Πάρε μια απορροφητική πετσέτα και καθάρισε όλα τα υγρά απ’ τον υπολογιστή και στη συνέχεια γύρισε τον ανάποδα.

Πολλοί συμβουλεύουν ακόμα, να σκεπάσουμε τον υπολογιστή με μία μεμβράνη και να τον τοποθετήσουμε σε μια επιφάνεια ή ένα μπολ με ρύζι, καθώς αυτό θα απορροφήσει οποιοδήποτε υγρό έχει παραμείνει στον υπολογιστή. Την ίδια στιγμή, όσο το laptop θα είναι στο ρύζι, μπορείς να ενεργοποιήσεις κι έναν ανεμιστήρα.

Αρκετοί πιστεύουν ακόμη ότι το κόλπο με το ρύζι δεν είναι ότι καλύτερο, μιας και αντί για υγρό μπορεί στη συνέχεια να χρειαστεί να το καθαρίσεις και από τα ρύζια.

Τέλος, αφού έχεις ακολουθήσει όλη αυτή τη διαδικασία, θα πρέπει να αφήσεις τον υπολογιστή σου να στεγνώσει για 24 ώρες πριν προσπαθήσεις να τον ενεργοποιήσεις ξανά, ενώ εάν αυτός δεν ανοίξει, θα πρέπει αναγκαστικά να απευθυνθείς σε κάποιον ειδικό.

Πηγή: https://ipop.gr/texnologia/epese-kafes-sto-laptop-soy-yparchei-tropos-na-to-soseis/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ