Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήxtesiniΤα πολλά οφέλη του ελαίου καρύδας για την υγεία

Τα πολλά οφέλη του ελαίου καρύδας για την υγεία

Έχεις ακούσει για το λάδι καρύδας; Οι άνθρωποι που προσθέτουν λάδι καρύδας στη διατροφή τους έχουν απίστευτα αποτελέσματα. Χάνουν βάρος, παίρνουν περισσότερη ενέργεια και γίνονται πιο υγιείς. Το λάδι καρύδας είναι ασφαλές στη χρήση και δεν μετατρέπεται σε λίπος στο σώμα σας. Αυξάνει το μεταβολισμό, έτσι καίτε περισσότερο λίπος και έχετε περισσότερη ενέργεια. Δεν αυξάνει τη χοληστερόλη σας, αλλά στην πραγματικότητα βοηθά στη μείωσή της. Το λάδι καρύδας είναι μια υπέροχη προσθήκη στη διατροφή για όλους σχεδόν.


Το λάδι καρύδας είναι γεμάτο υγιή οφέλη. Μαζί με το μητρικό γάλα, είναι η φυσικότερη πηγή λιπαρών οξέων μέσης αλυσίδας (MTCs), τα οποία αυξάνουν το μεταβολισμό του σώματος, οδηγώντας σε απώλεια βάρους. Έχει λιπαρά οξέα όπως λαυρικό οξύ και μονογλυκερίδια, παρόμοια με το μητρικό γάλα.

Όταν το λαυρικό οξύ καταναλώνεται στο σώμα, είτε μέσω μητρικού γάλακτος είτε μέσω ελαίων καρύδας, ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και βοηθάει το σώμα να καταπολεμήσει λοιμώξεις, ασθένειες, κακά βακτήρια και εισβολές. Είναι αντι-ιικό, αντιμυκητιασικό και αντιβακτηριακό.

Το λάδι καρύδας αυξάνει το μεταβολισμό, βοηθά τους ανθρώπους που προσπαθούν να χάσουν βάρος και τους ανθρώπους που πάσχουν από προβλήματα θυρεοειδούς. Η καρύδα σταθεροποιεί τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, βοηθώντας και στον διαβήτη. Προστατεύει επίσης τα καρδιακά κύτταρα από βλάβες.

Το έλαιο καρύδας βοηθά στην ανακούφιση των συμπτωμάτων της εμμηνόπαυσης και του προ-εμμηνορροϊκού συνδρόμου (PMS). Πολλές γυναίκες που υποφέρουν από τις επιπτώσεις του προ-εμμηνορροϊκού συνδρόμου έχουν διαπιστώσει ότι τα συμπτώματα μειώνονται όταν το λάδι καρύδας καταναλώνεται συχνά στη διατροφή τους.

Το λάδι καρύδας δεν αυξάνει τη χοληστερόλη. Μελέτες έχουν δείξει ότι οι άνθρωποι που χρησιμοποιούν λάδι καρύδας έχουν χαμηλότερη χοληστερόλη από εκείνους που δεν το κάνουν, ακόμη και όταν τρώνε επίσης άλλα τρόφιμα υψηλής χοληστερόλης όπως αυγά και κρέας.

Το λάδι καρύδας μυρίζει ωραία, έχει ευχάριστη γεύση και είναι τόσο καλό για το σώμα μας που μερικοί άνθρωποι το καταναλώνουν κατευθείαν, με την κουταλιά της σούπας, και το χρησιμοποιούν αντί για άλλα λάδια στις σαλάτες τους. Πολλοί άνθρωποι το χρησιμοποιούν επίσης ως συστατικό κατά την παρασκευή smoothies.

Τέλος το λάδι καρύδας είναι ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορείτε να εφαρμόσετε στο δέρμα και τα μαλλιά σας. Όχι μόνο δίνει προσωρινή ανακούφιση σε δερματικά προβλήματα όπως εξανθήματα, αλλά βοηθά στην επούλωση και την αποκατάσταση του δέρματος σε μια νεότερη εμφάνιση. Είναι επίσης γνωστό ότι βοηθά με άτομα που πάσχουν από λοιμώξεις στο δέρμα. Το λάδι καρύδας επίσης είναι ένα εξαιρετικό λάδι για μασάζ.

Πηγή: https://www.xtesini.gr/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ