Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου, 2022
ΑρχικήxtesiniΜούρα: Από ποιες παθήσεις προστατεύουν

Μούρα: Από ποιες παθήσεις προστατεύουν

Όλοι γνωρίζουμε ότι τα μούρα είναι γεμάτα με θρεπτικά συστατικά και αντιοξειδωτικά που κάνουν καλό στην υγεία μας. Γνωρίζατε όμως ότι ορισμένα μούρα μπορούν επίσης να βοηθήσουν στην προστασία από συγκεκριμένες ασθένειες; Ακολουθούν τέσσερις ασθένειες από τις οποίες τα μούρα μπορούν να βοηθήσουν στην προστασία:


1. Καρκίνος: Τα μούρα περιέχουν ενώσεις που μπορούν να βοηθήσουν στην προστασία των κυττάρων από βλάβες που μπορεί να οδηγήσουν σε καρκίνο. Οι φράουλες, για παράδειγμα, περιέχουν ελλαγικό οξύ, το οποίο έχει αποδειχθεί ότι αναστέλλει την ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων. Τα βατόμουρα περιέχουν ανθοκυανίνες, οι οποίες μπορούν να βοηθήσουν στην προστασία από τον καρκίνο του παχέος εντέρου.

2. Καρδιοπάθειες: Τα αντιοξειδωτικά στα μούρα μπορούν να βοηθήσουν στην προστασία από καρδιακές παθήσεις μειώνοντας τη φλεγμονή και αποτρέποντας το σχηματισμό πλάκας στις αρτηρίες.

3. Διαβήτης: Οι πολυφαινόλες στα μούρα μπορούν να βοηθήσουν στη ρύθμιση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα, καθιστώντας τα ένα σημαντικό μέρος μιας υγιεινής διατροφής για άτομα με διαβήτη.

4. Νόσος Αλτσχάιμερ: Τα αντιοξειδωτικά στα μούρα μπορούν να βοηθήσουν στην προστασία του εγκεφάλου από βλάβες που μπορεί να οδηγήσουν στη νόσο του Αλτσχάιμερ.

Πηγή: https://www.xtesini.gr/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ