Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταTips και συμβουλές για να διατηρήσεις φρέσκα τα τυριά στο ψυγείο σου...

Tips και συμβουλές για να διατηρήσεις φρέσκα τα τυριά στο ψυγείο σου περισσότερες μέρες

Στην ιδανική περίπτωση που αγοράζεις μόνο όσο τυρί μπορείς να καταναλώσεις μέσα σε λίγες μέρες, τότε ο τρόπος αποθήκευσης του τυριού δεν έχει τόση σημασία για σένα. Ωστόσο, εάν βρεθείς καμία φορά με ένα μεγάλο κομμάτι τυριού, είναι δεδομένο ότι θα μείνει στο ψυγείο σου για κάποιες μέρες. Ακολούθησε, λοιπόν, τις παρακάτω οδηγίες και μάθε πως να αποθηκεύσεις και να διατηρήσεις το τυρί σου όσο το δυνατόν περισσότερο γίνεται.


Εάν το τυρί που αγόρασες είναι τυλιγμένο σφιχτά σε πλαστική μεμβράνη, αφαίρεσε το τυρί από το περιτύλιγμα όταν επιστρέψεις στο σπίτι. Εάν αγόρασες τυρί από τυροκομείο και είναι τυλιγμένο σε χαρτί, μπορείς να το αφήσεις έτσι για τις πρώτες μέρες τουλάχιστον.

 

«Πώς να διατηρήσω το τυρί;» Επιτέλους έχουμε την απάντηση!

Αποθήκευση μαλακού τυριού

 

Όταν αποθηκεύεις ένα μαλακό ή ημίσκληρο τυρί, τύλιξε το τυρί σε χαρτί τυριού ή λαδόχαρτο. Το χαρτί επιτρέπει στο τυρί να «αναπνέει» που σημαίνει ότι είναι προστατευμένο, αλλά λίγος αέρας μπορεί ακόμα να διαπεράσει μέσα από το χαρτί.

Το μαλακό τυρί πρέπει να έχει κάποια έκθεση στον αέρα για να μην γίνει πολύ υγρό. Το τύλιγμά του σε πλαστική μεμβράνη ουσιαστικά πνίγει το τυρί, παγιδεύοντας υγρασία που θα καταστρέψει τη φλούδα και τη γεύση του.

Ένα τάπερ μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για να αποθηκεύσεις το μαλακό τυρί στο ψυγείο. Εάν θέλεις να αποθηκεύσεις φρέσκο ​​τυρί που δεν έχει φλούδα, χρησιμοποίησε ένα αεροστεγές δοχείο.

 

Πώς να διατηρήσω το τυρί

Freepik

Αποθήκευση σκληρού τυριού

Όταν αποθηκεύεις ένα σκληρό τυρί, η παγίδευση της υγρασίας είναι λιγότερο ανησυχητική, το πιο πιθανό είναι το τυρί να στεγνώσει πολύ στο ψυγείο. Ένας τρόπος για να το προστατέψεις είναι να χρησιμοποιήσεις λαδόκολλα, τυλίγοντας το τυρί σφιχτά και στη συνέχεια σφραγίζοντας το με ταινία. 

Το τυρί είναι πολυφάρμακο

«Σε ποια θερμοκρασία πρέπει να αποθηκεύω το τυρί;»

Στο τυρί δεν αρέσουν πολύ οι κρύες θερμοκρασίες. Η τέλεια θερμοκρασία για να αποθηκεύσεις τα τυριά σου είναι οι 4 – 11 βαθμοί C. Τα περισσότερα ψυγεία είναι πιο κρύα από αυτή την θερμοκρασία, γι’ αυτό μπορείς να αποθηκεύσεις το τυρί στο συρτάρι προϊόντων, το οποίο είναι συνήθως ελαφρώς πιο ζεστό από το υπόλοιπο ψυγείο.

 

 

Tags : everyday_life

Κατερίνα Ταλιαδούρου 4 May 2022

Πηγή: https://ipop.gr/lifestyle/tips-kai-symvoyles-gia-na-diatiriseis-fre/?fbclid=IwAR0E7Au0duGuvVKC5gjSalmHpSN1278Pvpqk_-8ISVlXA4VCOtR5tG8-b3E

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ