Κυριακή, 24 Σεπτεμβρίου, 2023
ΑρχικήΕπικαιρότηταEίναι δύσκολο να διαγνωστεί η νόσος του Πάρκινσον;

Eίναι δύσκολο να διαγνωστεί η νόσος του Πάρκινσον;

Ενώ η νόσος του Πάρκινσον έχει πολύ διακριτικά χαρακτηριστικά, είναι μάλλον μια ασθένεια που είναι μάλλον δύσκολο να εντοπιστεί, ιδιαίτερα όταν βρίσκεται στα αρχικά της στάδια. Δυστυχώς δεν υπάρχουν ακριβείς εξετάσεις, τις οποίες μπορούν να κάνουν οι γιατροί για να θέσουν την ακριβή διάγνωση της νόσου του Πάρκινσον και δυστυχώς, ειδικά στα αρχικά της στάδια, μπορεί να μπερδευτεί με άλλες ασθένειες. Εάν και όταν συμβεί αυτό, καθυστερεί ή αποτρέπει τη χορήγηση της κατάλληλης δράσης στον ταχύτερο δυνατό χρόνο.


Το πρόβλημα με την ακριβή διάγνωση της νόσου του Πάρκινσον είναι απλώς ότι τα συμπτώματα δεν είναι πάντα τόσο ξεκάθαρα όσο θα ήθελαν οι γιατροί. Στην πραγματικότητα υπάρχουν υποδείξεις ότι έως και το 25% αυτών των ατόμων που λαμβάνουν θεραπεία για τη νόσο του Πάρκινσον μπορεί να έχουν διαγνωστεί λανθασμένα και λαμβάνοντας έτσι ακατάλληλη μεταχείριση.

Γενικά, οι ασθενείς που υποπτεύονται ότι πάσχουν από τη νόσο του Πάρκινσον υποβάλλονται σε εξετάσεις για να διασφαλιστεί ότι σίγουρα δεν πάσχουν από ασθένεια που μπορεί να διαγνωστεί χρησιμοποιώντας κοινές μεθόδους όπως αξονική τομογραφία, δειγματοληψία ούρων ακτινογραφία και εξετάσεις αίματος κ.λπ. Ωστόσο, μόνο και μόνο επειδή αυτές οι εξετάσεις μπορεί να έχουν μια ασαφή απάντηση, δεν σημαίνει πάντα ότι το άτομο πάσχει σίγουρα από τη νόσο του Πάρκινσον.

Οι εξετάσεις που μπορούν να πραγματοποιηθούν για τον έλεγχο της νόσου του Πάρκινσον περιλαμβάνουν συστηματικές νευρολογικές αξιολογήσεις που περιλαμβάνουν τον έλεγχο των αντανακλαστικών του ατόμου, την ισορροπία, το περπάτημα της μυϊκής δύναμης και την κοινή κίνηση. Επειδή υπάρχει μια σειρά από νευρολογικές διαταραχές που έχουν παρόμοια χαρακτηριστικά με τη νόσο του Πάρκινσον, δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι η νόσος του Πάρκινσον διαγιγνώσκεται τόσο συχνά εσφαλμένα. Εάν εσείς ή κάποιο αγαπημένο σας πρόσωπο έχει διαγνωστεί με νόσο του Πάρκινσον, δεν είναι πάντα κακό να ζητάτε από το γιατρό σας μια δεύτερη γνώμη ή ακόμα καλύτερα να ζητάτε να σας παραπέμψει σε γιατρό που ειδικεύεται σε αυτό το είδος ασθένειας.

Μια έγκαιρη ακριβής διάγνωση της νόσου του Πάρκινσον είναι συνήθως το κλειδί για να μπορέσει ο πάσχων να διατηρήσει την ανεξαρτησία του και μια αξιοπρεπή ποιότητα ζωής για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα.

Ορισμένες νευρολογικές παθήσεις που συγχέονται τακτικά με τη νόσο του Πάρκινσον περιλαμβάνουν:

Ατροφία πολλαπλού συστήματος

Υπερπυρηνική παράλυση

Καλοήθης ουσιώδης όγκος
Σκλήρυνση κατά πλάκας

Νόσος του Huntington

Εκφυλισμός Striato-Nigral

Ογκος στον εγκέφαλο

Η διασφάλιση της διατήρησης των συμπτωμάτων στο ελάχιστο με ακριβή διάγνωση και θεραπεία είναι το κλειδί για την επίτευξη αυτού για την ευημερία των περισσότερων πασχόντων.

Roger Overanout

Πηγή: https://www.xtesini.gr/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ