Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότητα6 συχνότερα Αυτοάνοσα Νοσήματα – Ύποπτα συμπτώματα και θεραπείες

6 συχνότερα Αυτοάνοσα Νοσήματα – Ύποπτα συμπτώματα και θεραπείες

Υπάρχουν περισσότεροι από 80 τύποι αυτοάνοσων νοσημάτων και επηρεάζουν περισσότερους από 50 εκατομμύρια Αμερικανούς. Ακολουθούν έξι από τα πιο κοινά αυτοάνοσα νοσήματα και τα ύποπτα συμπτώματα που μπορεί να σηματοδοτούν την παρουσία τους:


1. Ρευματοειδής αρθρίτιδα

Η ρευματοειδής αρθρίτιδα είναι μια αυτοάνοση ασθένεια που προκαλεί φλεγμονή των αρθρώσεων. Τα συμπτώματα της ρευματοειδούς αρθρίτιδας περιλαμβάνουν πόνο στις αρθρώσεις, δυσκαμψία και πρήξιμο. Η ρευματοειδής αρθρίτιδα μπορεί επίσης να προκαλέσει κόπωση, πυρετό και απώλεια βάρους. Η θεραπεία για τη ρευματοειδή αρθρίτιδα περιλαμβάνει αντιφλεγμονώδη φάρμακα, ανακούφιση από τον πόνο και φυσικοθεραπεία.

2. Λύκος

Ο Λύκος είναι μια αυτοάνοση ασθένεια που μπορεί να επηρεάσει οποιοδήποτε μέρος του σώματος. Τα πιο κοινά συμπτώματα του λύκου είναι κόπωση, πόνος στις αρθρώσεις και εξάνθημα. Άλλα συμπτώματα του λύκου περιλαμβάνουν πυρετό, τριχόπτωση και προβλήματα στα νεφρά. Η θεραπεία για τον λύκο περιλαμβάνει αντιφλεγμονώδη φάρμακα, ανακούφιση από τον πόνο και φυσικοθεραπεία.

3. Σκλήρυνση κατά πλάκας

Η σκλήρυνση κατά πλάκας είναι μια αυτοάνοση νόσος που επηρεάζει το νευρικό σύστημα. Τα συμπτώματα της σκλήρυνσης κατά πλάκας περιλαμβάνουν κόπωση, μυϊκή αδυναμία και προβλήματα ισορροπίας και συντονισμού. Η σκλήρυνση κατά πλάκας μπορεί επίσης να προκαλέσει προβλήματα όρασης και παράλυση. Η θεραπεία για τη σκλήρυνση κατά πλάκας περιλαμβάνει φάρμακα για τη μείωση της φλεγμονής, την ανακούφιση από τον πόνο και τη φυσικοθεραπεία.

4. Διαβήτης τύπου 1

Ο διαβήτης τύπου 1 είναι μια αυτοάνοση ασθένεια που επηρεάζει το πάγκρεας. Τα συμπτώματα του διαβήτη τύπου 1 περιλαμβάνουν αυξημένη δίψα, αυξημένη ούρηση και απώλεια βάρους. Ο διαβήτης τύπου 1 μπορεί επίσης να προκαλέσει κόπωση, ναυτία και έμετο. Η θεραπεία για τον διαβήτη τύπου 1 περιλαμβάνει θεραπεία με ινσουλίνη, παρακολούθηση του σακχάρου στο αίμα και υγιεινή διατροφή.

5. Κολιοκάκη

Η κοιλιοκάκη είναι μια αυτοάνοση νόσος που επηρεάζει το πεπτικό σύστημα. Τα συμπτώματα της κοιλιοκάκης περιλαμβάνουν κοιλιακό άλγος, φούσκωμα και διάρροια. Η κοιλιοκάκη μπορεί επίσης να προκαλέσει κόπωση, αναιμία και απώλεια βάρους. Η θεραπεία για την κοιλιοκάκη περιλαμβάνει μια δίαιτα χωρίς γλουτένη και φάρμακα που βοηθούν με τα συμπτώματα.

6. Νόσος του Crohn

Η νόσος του Crohn είναι μια αυτοάνοση νόσος που επηρεάζει το πεπτικό σύστημα. Τα συμπτώματα της νόσου του Crohn περιλαμβάνουν κοιλιακό άλγος, διάρροια και απώλεια βάρους. Η νόσος του Crohn μπορεί επίσης να προκαλέσει κόπωση, αναιμία και πυρετό. Η θεραπεία για τη νόσο του Crohn περιλαμβάνει φάρμακα για τη μείωση της φλεγμονής, την ανακούφιση από τον πόνο και μια υγιεινή διατροφή.

Πηγή: https://www.xtesini.gr/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ