Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024
ΑρχικήxtesiniΚρυολόγημα: 5 tips που ανακουφίζουν

Κρυολόγημα: 5 tips που ανακουφίζουν

Το κρυολόγημα είναι μια ήπια ιογενής λοίμωξη της μύτης, του λαιμού, των κόλπων και των ανώτερων αεραγωγών. Συνήθως προκαλείται από έναν από τους διάφορους τύπους ρινοϊών. Τα συμπτώματα του κρυολογήματος μπορεί να περιλαμβάνουν καταρροή, συμφόρηση, φτέρνισμα, βήχα, πονόλαιμο και πυρετό. Ένα κρυολόγημα μπορεί να διαρκέσει για περίπου μια εβδομάδα.


Αλλά υπάρχουν τρόποι για να ανακουφίσετε τα συμπτώματα. Εδώ είναι πέντε συμβουλές:

1. Πίνετε πολλά υγρά

Η κατανάλωση υγρών βοηθά στην αραίωση της βλέννας, διευκολύνοντας το φύσημα της μύτης σας. Αποτρέπει επίσης την αφυδάτωση. Τα καλύτερα υγρά για κατανάλωση είναι το νερό και οι διάφανοι ζωμοί. Μπορείτε επίσης να πίνετε χυμούς, αθλητικά ποτά και τσάγια χωρίς καφεΐνη. Αποφύγετε το αλκοόλ, το οποίο μπορεί να σας αφυδατώσει.

2. Ξεκουραστείτε αρκετά

Η ανάπαυση δίνει στο σώμα σας την ενέργεια που χρειάζεται για να καταπολεμήσει τον ιό. Όταν ξεκουράζεστε, το σώμα σας μπορεί να αφιερώσει όλη του την ενέργεια για να βελτιωθεί.

3. Πίνετε ζεστά υγρά

Η κατανάλωση ζεστών υγρών μπορεί να βοηθήσει να καταπραΰνει τον πονόλαιμο και να χαλαρώσει τη συμφόρηση. Οι καλές επιλογές περιλαμβάνουν κοτόσουπα, τσάι και ζεστό χυμό μήλου.

4. Χρησιμοποιήστε έναν υγραντήρα

Η χρήση ενός υγραντήρα μπορεί να προσθέσει υγρασία στον αέρα, η οποία μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση της συμφόρησης.

5. Λάβετε φάρμακα χωρίς ιατρική συνταγή

Υπάρχουν πολλά φάρμακα χωρίς ιατρική συνταγή που μπορούν να βοηθήσουν στην ανακούφιση των συμπτωμάτων του κρυολογήματος, όπως αναλγητικά, αποσυμφορητικά και αντιισταμινικά.

Πηγή: https://www.xtesini.gr/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ