Τρίτη, 28 Μαρτίου, 2023
ΑρχικήΕπικαιρότητα8 πράγματα που δεν πρέπει να βάλεις ποτέ στο φούρνο μικροκυμάτων

8 πράγματα που δεν πρέπει να βάλεις ποτέ στο φούρνο μικροκυμάτων

Ο φούρνος μικροκυμάτων μας σώζει καθημερινά σε πολλές περιπτώσεις που θέλουμε να κάνουμε το φαγητό μας να μοιάζει σαν να μαγειρεύτηκε μόλις ή να ζεστάνουμε λίγο γάλα ή καφέ στα γρήγορα. Αλλά υπάρχουν μερικά πράγματα που δεν πρέπει να μπαίνουν ποτέ στο microwave γιατί τα αποτελέσμα μπορεί να είναι επικίνδυνο.


Ξέρεις ήδη ότι δεν πρέπει ποτέ να ζεσταίνεις το φαγητό σου μαζί με τα μαχαιροπίρουνα γιατί μπορεί να προκληθεί ακόμα και φωτιά, αλλά ποια άλλα πράγματα πρέπει να μένουν μακριά απ’ τον φούρνο μικροκυμάτων;

8 πράγματα που δεν πρέπει να βάλεις ποτέ στο microwave

Συσκευασίες από αφρολέξ

Είναι τέλεια για την αποθήκευση του φαγητού στο ψυγείο, αλλά δεν είναι κατασκευασμένα για τον φούρνο μικροκυμάτων.


Το αφρολέξ μπορεί να λιώσει στο φούρνο μικροκυμάτων και τα χημικά θα μεταφερθούν στο φαγητό.

Χαρτοσακούλες κι άλλες χάρτινες συσκευασίες

Εκτός αν η χαρτοσακούλα προορίζεται ειδικά για χρήση στον φούρνο μικροκυμάτων, όπως είναι οι σακούλες που περιέχουν τα ποπ κορν, οι υπόλοιπες χαρτοσακούλες δεν είναι ασφαλές να μπαίνουν στο microwave.

Ο λόγος είναι ότι μπορεί να απελευθερώσουν τοξίνες στο φαγητό και να πάρουν φωτιά.

ποτέ στο microwave

Πλαστικές σακούλες

Μην σκεφτείς καν να βάλεις πλαστική σακούλα στον φούρνο μικροκυμάτων, θα λιώσει, θα μυρίσει όλο το σπίτι και καθαρίζεις τον φούρνο για μέρες.

Θερμός

Αν χρειαστεί να ζεστάνεις τον καφέ σου, χρησιμοποίησε μια κλασική κούπα και στη συνέχεια βάλτο στον θερμό που έχεις για τη δουλειά.

Vintage πιάτα και μπολ

Αν έχεις ένα vintage αξεσουάρ κουζίνας για πάνω από 40 χρόνια, μην το χρησιμοποιείς στον φούρνο μικροκυμάτων. Η επικάλυψή του μπορεί να περιέχει μόλυβδο ή άλλα συστατικά που μεταφέρονται στο φαγητό όταν θερμαίνεται σε υψηλές θερμοκρασίες.

ποτέ στο microwave

Δες εδώ μερικά ακόμα πράγματα που δεν πρέπει να βάλεις ποτέ στον φούρνο μικροκυμάτων.

Υφάσματα και ρούχα

Ακόμα κι αν ακούγεται παράλογο, υπάρχουν άνθρωποι που σκέφτονται να στεγνώσουν τα παπούτσια ή τα ρούχα τους όσο το δυνατόν γρηγορότερα στον φούρνο μικροκυμάτων. Μην το δοκιμάσεις, ΠΟΤΕ!

Κόκκινη σάλτσα χωρίς καπάκι

Αν θέλεις να ζεστάνεις κάποια σάλτσα για τα μακαρόνια, μην το κάνεις ποτέ σε σκεύος χωρίς καπάκι. Αλλιώς, μόλις ανοίξεις το microwave θα δεις τη σάλτσα σου να έχει εκτιναχθεί παντού!

Συσκευασίες από γιαούρτι ή βούτυρο

Είναι συσκευασίες μιας χρήσης και δεν πρέπει ποτέ να μπαίνουν στο microwave. Αυτά τα κουτιά δεν είναι φτιαγμένα για ν’ αντέχουν σε υψηλές θερμοκρασίες. Το πιο πιθανό είναι να λιώσουν μέσα στον φούρνο και να μεταδοθούν χημικά στο φαγητό.

Πηγή: https://ipop.gr/tips/pragmata-poy-den-prepei-na-valeis-pote-sto-microwave/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ