Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024
Αρχικήxtesini7 Εκπληκτικά γρήγοροι και εύκολοι τρόποι για να αισθανθείτε πιο ευτυχισμένοι

7 Εκπληκτικά γρήγοροι και εύκολοι τρόποι για να αισθανθείτε πιο ευτυχισμένοι

Όλοι μας έχουμε μέρες που είμαστε έξω από τα νερά μας. Απλά εύχεσαι να είχες καλύτερη διάθεση. Έχεις περάσει τέτοιες μέρες, έτσι δεν είναι; Ίσως προσπάθησες να μπεις σε καλύτερη κατάσταση, αλλά πάλεψες να το πετύχεις. Μερικές φορές κολλάμε στις δικές μας συναισθηματικές καταστάσεις και ξεχνάμε πόσο εύκολο είναι να αισθανόμαστε πιο ευτυχισμένοι, οπότε εδώ είναι επτά απλοί τρόποι για να ανεβάσετε τη διάθεσή σας. Πολλοί άνθρωποι τα βρήκαν χρήσιμα. Μερικά από αυτά μπορεί να σας εκπλήξουν!


1. Πηγαίνετε μια βόλτα.

Οι περισσότεροι άνθρωποι γνωρίζουν ότι η σύντομη καθημερινή βόλτα είναι μια από τις καλύτερες μορφές άσκησης. Όταν αισθάνεστε πεσμένοι είναι ακόμα πιο ευεργετικό. Αν μπορείτε, πηγαίνετε σε ένα φυσικό περιβάλλον με φυτά και πουλιά. Μπορείς να σκεφτείς ένα τέτοιο μέρος; Τι παρατήρησες πρώτα; Οι διαφορετικές αποχρώσεις του πράσινου, η φρέσκια μυρωδιά του αέρα της εξοχής, οι ήχοι των πουλιών ή το φως του ήλιου που λάμπει μέσα από τα δέντρα; Κάντε το πραγματικότητα κάνοντας μια σύντομη βόλτα.

2. Ακούστε ποιοτική μουσική.

Η μουσική μπορεί να αλλάξει την κατάσταση ενός ανθρώπου μέσα σε λίγα λεπτά. Η επίδραση του μπορεί να είναι σχεδόν μαγική. Ξεθάψτε το CD που δεν έχετε ακούσει εδώ και χρόνια, συντονιστείτε στο ραδιόφωνό σας σε κάτι που δεν έχετε ξανακούσει ή ψάξτε στο YouTube.

3. Ανοίξτε το μυαλό σας για να ανακαλύψετε κάτι νέο.

Διαβάστε κάτι (τυπωμένο, όχι στο ίντερνετ) διαφορετικό από αυτό που κανονικά θα παρακολουθούσατε. Υπάρχει ένα σύνολο διαφορετικών τύπων περιοδικών που μπορείτε να πάρετε αυτές τις μέρες. Επισκεφθείτε την τοπική βιβλιοθήκη σας ή περιηγηθείτε σε ένα ράφι περιοδικών. Πάρε ή αγόρασε ένα περιοδικό που κανονικά δεν θα αγόραζες. Μπορεί να ανακαλύψεις κάτι υπέροχο.

4. Βρείτε κάτι για να γελάσετε.

Το γέλιο είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να ανεβάσετε το ηθικό σας. Βρες ένα χιουμοριστικό βιβλίο, ή δες μια κωμωδία. Ακόμα καλύτερα, προσπαθήστε να μάθετε μερικά νέα αστεία και να τα πείτε σε άλλους.

5. Απλός διαλογισμός αναπνοής.

Ο διαλογισμός αναπνοής είναι μια μεγάλη άσκηση που μπορείτε να κάνετε οπουδήποτε. Απλά αφήστε τον εαυτό σας να καθίσει άνετα με την πλάτη ευθεία. Τώρα κλείστε τα μάτια σας και συνειδητοποιήστε τη ροή του αέρα μέσα και έξω από τα ρουθούνια σας. Αυτό είναι όλο. Κάντε το για 10-15 λεπτά. Παρατηρήστε πόσο ευχάριστα έκπληκτοι μπορείτε να είστε για το πώς αισθάνεστε μετά.

6. Doodling για διασκέδαση.

Οι περισσότεροι άνθρωποι θυμούνται όταν ήταν νέοι και συνήθιζαν να μουντζούρες για ώρες. Τα παιδιά λατρεύουν να ζωγραφίζουν αφηρημένες μικρές εικόνες. Το σχέδιο δεν είναι μόνο για παιδιά ή καλλιτέχνες. Όποιος κι αν είσαι, πάρε στυλό, μολύβια, κραγιόνια ή ό,τι άλλο έχεις και ζωγράφισε για πλάκα. Παρατηρήστε πώς αλλάζει η κατάσταση του μυαλού σας.

7. Σκεφτείτε τους άλλους λιγότερο τυχερούς.

Το γεγονός ότι διαβάζετε αυτό το άρθρο υποδηλώνει ότι είστε πιθανώς πολύ καλύτερα από τους περισσότερους ανθρώπους σε αυτόν τον πλανήτη. Μερικές φορές αυτό μπορεί να είναι δύσκολο να το πιστέψεις, αλλά αν μπορείς να διαβάσεις και να έχεις πρόσβαση στο διαδίκτυο, μόνο αυτά τα δύο πράγματα σημαίνουν ότι είσαι καλύτερα από τους περισσότερους ανθρώπους στον κόσμο. Υπάρχουν πολλά ανθρώπινα όντα που μόλις και μετά βίας έχουν πρόσβαση στα βασικά της επιβίωσης. Υπάρχουν άνθρωποι που πονάνε πολύ. 

Πηγή: https://www.xtesini.gr/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ