Παρασκευή, 12 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότητα3 τρόποι για να αφαιρέσετε τους κίτρινους λεκέδες από το στρώμα του...

3 τρόποι για να αφαιρέσετε τους κίτρινους λεκέδες από το στρώμα του κρεβατιού

Τα στρώματα αποτελούν μαγνήτη για τη βρωμιά. Ο λόγος είναι η βαρύτητα. Τα στρώματα προσελκύουν τα αιωρούμενα σωματίδια της σκόνης. Επιπλέον, είναι γόνιμο έδαφος για να σχηματιστούν μύκητες και μούχλα. Δεδομένου ότι περνάμε πολλές ώρες στο κρεβάτι, τα στρώματα έρχονται σε επαφή με το σώμα μας για πολλή ώρα. Επίσης είναι σημαντικό ότι τα ανθρώπινα σώματα εκκρίνουν πολλά υγρά όπως ο ιδρώτας και τα έλαια του δέρματος, είναι φυσικό να λερώνονται. Σχηματίζονται λοιπόν κίτρινοι λεκέδες, οι οποίοι εκτός από ενοχλητικοί αισθητικά, είναι και δύσκολο να βγουν.


Οι μύκητες και τα βακτήρια βρίσκουν στα στρώματα ένα εξαιρετικό έδαφος αναπαραγωγής. Ζουν εκεί μέσα και πολλαπλασιάζονται. Το να διατηρείτε το στρώμα σας πεντακάθαρο δεν είναι μόνο θέμα καθαριότητας, είναι και θέμα υγείας. Αν έχετε ακούσει ποτέ για κοριούς, ξέρετε πόσο τρομακτικοί μπορεί να είναι. Και, μη νομίζετε ότι η μεγάλη συντήρηση είναι αρκετή για να εγγυηθεί ένα πεντακάθαρο κρεβάτι. Ακόμη και το πιο καλό καθαριστικό θα συναντήσει κίτρινους λεκέδες στο στρώμα που και που.

Σε αυτό το άρθρο, θα εστιάσουμε στους κίτρινους λεκέδες που εμφανίζονται στα στρώματα κάθε τόσο. Θα δούμε τι τους προκαλεί και πώς να τους καθαρίσουμε χωρίς πονοκεφάλους. Μερικές φορές είναι απλώς αβλαβή βρώμικα σημεία, αλλά θα μπορούσαν επίσης να είναι συγκεντρώσεις μούχλας. Το να διατηρείτε το κρεβάτι σας καθαρό είναι σημαντικό για την υγεία σας.

Τι προκαλεί τους κίτρινους λεκέδες στο στρώμα

Υπάρχουν πολλά πράγματα που θα μπορούσαν να προκαλέσουν κίτρινους λεκέδες στο στρώμα σας. Μερικά είναι αβλαβή, άλλα είναι επικίνδυνα για την υγεία σας. Δεδομένου ότι δεν υπάρχει τρόπος για τον μέσο άνθρωπο να διακρίνει ποιο είναι επιβλαβές και ποιο όχι, θα πρέπει πάντα να καθαρίζετε τους κίτρινους λεκέδες αμέσως μόλις τους παρατηρήσετε.

Το σώμα μας εκκρίνει πολλά διαφορετικά υγρά. Υπάρχει σμήγμα, ένα λάδι που παράγεται από το σώμα μας για να διατηρεί το δέρμα προστατευμένο και ενυδατωμένο. Το σμήγμα βρίσκεται επίσης στα μαλλιά.

Υπάρχουν επίσης πιο χοντροκομμένα πράγματα που θα μπορούσαν να προκαλέσουν τους κίτρινους λεκέδες. Εάν τρώτε στο κρεβάτι, τα λιπαρά τρόφιμα μπορεί να είναι αιτία για κίτρινους λεκέδες. Εάν έχετε προβλήματα ακράτειας, τα ούρα μπορούν επίσης να προκαλέσουν τους κίτρινους λεκέδες που βλέπετε στα στρώματα. Τα κατοικίδια και τα παιδιά είναι επίσης ένας λόγος που τα ούρα θα μπορούσαν να καταλήξουν στο κρεβάτι σας.

Εάν ζείτε σε περιοχή με υγρασία, πιθανότατα ιδρώνετε πολύ στο κρεβάτι. Ο ιδρώτας είναι ύπουλος γιατί στην αρχή είναι αόρατος, αλλά αν τον αφήσετε να συσσωρευτεί, θα αφήσει σημάδι.

Η μούχλα είναι μακράν η χειρότερη αιτία για κίτρινους λεκέδες σε ένα στρώμα. Είναι επίσης αποτέλεσμα των παραπάνω ζητημάτων. Ο ιδρώτας, τα ούρα και το λάδι θα προκαλέσουν την ανάπτυξη μούχλας στο στρώμα σας. Η μούχλα αναπτύσσεται στην υγρασία, και ενώ δεν είναι όλα τα είδη της υγρασίας επικίνδυνα, υπάρχουν είδη που απελευθερώνουν μια τοξική ουσία που ονομάζεται μυκοτοξίνες.

Οι μυκοτοξίνες επιτίθενται στο αναπνευστικό σας σύστημα. Εάν παρατηρήσετε ότι έχετε προβλήματα αναπνοής, ειδικά τη νύχτα, επιθεωρήστε το κρεβάτι σας και αναζητήστε μούχλα, καθώς μπορεί να είναι η αιτία. Η μούχλα μπορεί επίσης να προκαλέσει ευερεθιστότητα του δέρματος και μυκητιασικές λοιμώξεις.

Τέλος, η παλαιότητα κάνει επίσης το στρώμα να χάσει τον αρχικό του λευκό χρωματισμό. Αυτό είναι φυσικό και ακίνδυνο, αλλά μπορεί να γίνει πιο δύσκολο να εντοπιστούν οι κίτρινοι λεκέδες στο στρώμα. Εάν το στρώμα σας είναι παλιό, είναι μάλλον καλύτερο να το αντικαταστήσετε.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει οπωσδήποτε να κάνετε πριν ξεκινήσετε τον καθαρισμό του στρώματός σας είναι να το απολυμάνετε. Το να βεβαιωθείτε ότι εργάζεστε σε ένα υγιές περιβάλλον είναι το πρώτο βήμα. Όσο είστε σε αυτό, αδράξτε την ευκαιρία να πλύνετε τα σεντόνια και τις κουβέρτες σας.

Μόλις καταλάβετε ότι εργάζεστε σε ένα απολυμασμένο περιβάλλον, ξεκινήστε με την ηλεκτρική σκούπα απομακρύνοντας τη σκόνη και τα υπολείμματα από το στρώμα. Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στις γωνίες, καθώς εκείνα είναι τα μέρη όπου μαζεύεται η σκόνη.

Τώρα ήρθε η ώρα να φτιάξετε το καθαριστικό σας διάλυμα. Εδώ έχετε δύο επιλογές. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια φυσική λύση ή μια χημική λύση. Και τα δύο θα ολοκληρώσουν τη δουλειά, οπότε δεν μπορώ να σας πω τι να χρησιμοποιήσετε. Μια φυσική λύση είναι καλύτερη για το περιβάλλον, αλλά μια βιομηχανική εγγυάται ότι το στρώμα σας θα είναι σίγουρα καθαρό. Εναπόκειται σε εσάς να αποφασίσετε πώς θα προσεγγίσετε το θέμα.

Προειδοποίηση: ΠΟΤΕ μην ρίχνετε νερό στο στρώμα, διαφορετικά κινδυνεύετε να κάνετε τα πράγματα χειρότερα. Η υγρασία θα κάνει τη μούχλα να αναπτυχθεί ξανά ακόμα πιο δυνατή. Ένα βρεγμένο πανί αρκεί για να καθαρίσει τον λεκέ.

φυσική λύση

Αυτή είναι η πιο φιλική προς το περιβάλλον λύση. Ένα άλλο πλεονέκτημα της χρήσης αυτής της μεθόδου είναι ότι όλοι έχουν τα απαραίτητα υλικά στο σπίτι. Δεν χρειάζεται να βγείτε έξω και να αγοράσετε ένα προϊόν ειδικά για να αντιμετωπίσετε τον δυσάρεστο λεκέ στο στρώμα σας.

Η μαγειρική σόδα είναι φίλη μας. Ανακατέψτε το νερό, το αλάτι και τη μαγειρική σόδα σε ένα μπολ για να φτιάξετε ένα μείγμα. Εναλλακτικά, πασπαλίστε τη μαγειρική σόδα απευθείας στο κρεβάτι. Μην εστιάσετε μόνο στη λεκιασμένη περιοχή, αν και χρησιμοποιήστε περισσότερο μείγμα/μαγειρική σόδα σε αυτήν από ό,τι σε άλλα μέρη. Καθαρίστε ολόκληρο το στρώμα σας και διασφαλίστε ότι η μούχλα δεν απλώθηκε πολύ.

Αφού εφαρμόσετε το μείγμα, αφήστε το να μείνει για 30 λεπτά. Αυτό θα αφήσει το μείγμα να κάνει τη δουλειά του και κάνει τον λεκέ να ξεπλένεται εύκολα. Αφού περάσουν τα 30 λεπτά, σκουπίστε τον λεκέ με μια βρεγμένη πετσέτα. Δεν χρειάζεται να σκουπίσετε τη μαγειρική σόδα σε άλλες περιοχές, μπορείτε απλώς να την αφαιρέσετε με την ηλεκτρική σκούπα μόλις ολοκληρώσετε τον καθαρισμό του λεκέ.

Προειδοποίηση: αυτή η λύση λειτουργεί εξαιρετικά σε φρέσκους λεκέδες, αλλά αν αυτό στο κρεβάτι σας είναι εκεί για λίγο, πιθανότατα θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε ένα χημικό καθαριστικό.

χημική λύση

Η διαδικασία δεν είναι τόσο διαφορετική από αυτή που διαβάσατε στη φυσική λύση. Απαιτεί περισσότερα υλικά, αλλά προσφέρει καλύτερο καθαρισμό και λειτουργεί εξαιρετικά σε παλαιότερους, πιο ανθεκτικούς λεκέδες ενώ η φυσική λύση ταιριάζει καλύτερα σε φρέσκους λεκέδες.

Θα χρειαστείτε μαγειρική σόδα αλλά αυτή τη φορά θα την ανακατέψετε με σαπούνι πιάτων. Οποιοδήποτε σαπούνι πιάτων θα λειτουργήσει καλά, μην ανησυχείτε για τις μάρκες ή τις μυρωδιές. Το μείγμα που θα φτιάξετε πρέπει να είναι αφρώδες. Εφαρμόστε το διάλυμα στη λεκιασμένη περιοχή, τρίβοντας το με γάντια ή μια βρεγμένη πετσέτα. Αφού εφαρμόσετε το διάλυμα σε ολόκληρη τη λεκιασμένη περιοχή, αφήστε το να μείνει για περίπου 10 λεπτά. Στη συνέχεια, σκουπίστε το με μια βρεγμένη πετσέτα.

Δεν έχετε τελειώσει ακόμα!!! Ψεκάστε τη λεκιασμένη περιοχή με οξυζενέ και στη συνέχεια τρίψτε τον λεκέ με μία υγρή πετσέτα. Ουσιαστικά τελειώσατε. Σκουπίστε το υπόλοιπο του οξυζενέ με ένα στεγνό πανί. Τώρα τελειώσατε. Εκτός αν ο λεκές δεν έχει φύγει. Εάν συμβαίνει αυτό, επαναλάβετε ολόκληρη τη διαδικασία από την αρχή.

η ακραία λύση

Μπορείτε να αντικαταστήσετε το στρώμα σας εάν είναι πολύ παλιό. Αυτό είναι. Ήταν τόσο απλό. Αυτό προφανώς δεν είναι πάντα εφικτό, και είναι επίσης η πιο ακριβή λύση. Αλλά μερικοί άνθρωποι φαίνεται να μην συνειδητοποιούν ότι ένα στρώμα είναι βιώσιμο πλέον.

συμπεράσματα

Ο καθαρισμός των κίτρινων λεκέδων στο στρώμα σας είναι εύκολος αν ξέρετε πώς να τον κάνετε. Τώρα που διαβάσατε αυτό το άρθρο, γνωρίζετε τους κινδύνους να αφήσετε λεκέδες στο στρώμα σας ανεξέλεγκτους και πώς να απαλλαγείτε από αυτούς.

Η κύρια ενασχόλησή σας θα πρέπει να είναι με τη μούχλα και άλλους δυνητικά τοξικούς παράγοντες που θα μπορούσαν να ευδοκιμήσουν στο στρώμα σας. Να θυμάστε ότι ακόμα και με τέλεια συντήρηση, το στρώμα σας πιθανότατα θα λερωθεί κάποια στιγμή.

Κρατήστε το δωμάτιό σας καθαρό. Δεν χρειάζεται να καθαρίζετε το στρώμα σας τόσο συχνά. Δύο φορές το χρόνο είναι υπεραρκετές για να διατηρήσετε το στρώμα σας καθαρό.

Πηγή: https://tospitakimou.gr/simboules-gia-to-spiti/afairesi-lekedwn/3-tropoi-afaireshs-kitrinwn-lekedwn-strwma-krevatioy/?fbclid=IwAR10-s3WVLObbS-u5iUEsG1mshRi_iOtmqG9Ih601-KdbWCtcH0NQ5nFzn0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ