Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότητα3 καθαριστικά που δεν πρέπει να αναμειγνύετε με τη χλωρίνη

3 καθαριστικά που δεν πρέπει να αναμειγνύετε με τη χλωρίνη

Η χλωρίνη είναι από τα πιο απαραίτητα καθαριστικά για κάθε νοικοκυρά! Μερικές φορές όμως η χλωρίνη χρησιμοποιείται από τις γυναίκες αναμειγνύοντάς το με άλλα προϊόντα καθαρισμού. Ωστόσο, είναι απαραίτητο να είστε προσεκτικές όταν αναμιγνύετε τη χλωρίνη με άλλα προϊόντα καθαρισμού. Το λάθος μείγμα μπορεί να θέσει την υγεία σας σε σοβαρό κίνδυνο.


Ένας από τους μεγαλύτερους κινδύνους της χλωρίνης είναι ότι είναι επικίνδυνη όταν συνδυάζεται με πολλά άλλα προϊόντα. Όλα τα λευκαντικά προϊόντα έχουν προειδοποιητικές ετικέτες που δεν πρέπει ποτέ να συνδυάζονται με συστατικά που περιέχουν αμμωνία ή «άλλα οικιακά χημικά», αλλά ποια από εμάς τα διαβάζει και τα γνωρίζει.

Για παράδειγμα, πολλοί άνθρωποι δεν αφιερώνουν χρόνο για να διαβάσουν ετικέτες. Δεύτερον, επειδή τα προβλήματα που προκύπτουν δεν περιγράφονται στην ετικέτα, οι καταναλωτές μπορεί να μην γνωρίζουν πόσο επικίνδυνο είναι να συνδυάζεται η χλωρίνη με άλλα πράγματα.

Θα σας παρουσιάσω 3 καθαριστικά που δεν πρέπει να αναμειγνύονται με τη χλωρίνη!

αμμωνία

Η ανάμειξη της αμμωνίας με τη χλωρίνη μπορεί να είναι ένας δυνητικά θανατηφόρος συνδυασμός. Όταν η αμμωνία και η χλωρίνη συνδυάζονται, το χλώριο στο λευκαντικό μετατρέπεται σε αέριο χλωραμίνη. Η έκθεση σε αέρια χλωραμίνη μπορεί να προκαλέσει:

βήχα

ναυτία

δύσπνοια

υδαρά μάτια

πόνο στο στήθος

ερεθισμό λαιμού, μύτης και ματιών

συριγμό

πνευμονία/συσσώρευση υγρών στους πνεύμονες

Η αμμωνία βρίσκεται μόνη της ως καθαριστικό και σε ορισμένα καθαριστικά τζαμιών.

καθαριστικά με οξύ

Ένας άλλος τύπος κατηγορίας προϊόντων γενικού καθαρισμού είναι το καθαριστικό με οξύ. Αυτό περιλαμβάνει ξύδι, μερικά καθαριστικά τζαμιών, απορρυπαντικά πιάτων, καθαριστικά λεκάνης τουαλέτας, καθαριστικά αποχέτευσης, καθαριστικά σκουριάς.

Όπως και η αμμωνία, ο συνδυασμός τον καθαριστικών με οξύ με τη χλωρίνη προκαλεί την απελευθέρωση ενός επικίνδυνου αερίου. Αυτό το αέριο είναι αέριο χλώριο. Ακόμη και σε μικρά επίπεδα για μικρά χρονικά διαστήματα, το αέριο χλώριο προκαλεί αντιδράσεις όπως:

ερεθισμό
βήχα/προβλήματα αναπνοής
κάψιμο, υγρά μάτια
καταρροή
Μετά από παρατεταμένη έκθεση, αυτά τα συμπτώματα μπορεί να διαβαθμιστούν με τις ακόλουθες παρενέργειες:

πόνο στο στήθος
σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα
εμετό
πνευμονία
υγρό στους πνεύμονες
θάνατος
Το αέριο χλώριο απορροφάται μέσω του δέρματος και υπάρχει πιθανότητα πόνου, φλεγμονής, φυσαλίδων και οιδήματος. Το οξύ μπορεί να κάψει το δέρμα, τα μάτια, τα αυτιά, τη μύτη, το λαιμό και το στομάχι.

οινόπνευμα

Πολλοί βρίσκουν ότι το αλκοόλ και η ακετόνη είναι εξίσου καλοήθη με τα καθαριστικά. Ωστόσο, όταν αυτές οι ουσίες λευκαίνουν, σχηματίζουν χλωροφόρμιο… Σύμφωνα με το CDC, το χλωροφόρμιο είναι πιθανό καρκινογόνο, γι’ αυτό και απαγορεύτηκε ως φάρμακο ή για άλλες κοινές χρήσεις το 1976. Γι’ αυτό μην ανακατεύετε τη χλωρίνη με το οινόπνευμα!

Πηγή: https://tospitakimou.gr/simboules-gia-to-spiti/xrhsimes-symvoyles/3-katharistika-den-anameignyoyme-me-xlwrinh/?fbclid=IwAR0W6FZM_JGvTTj_9gOzrUrPVIzhYXy5cQOZafdn09SCmijtUfv31vUiYNM

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ