Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότητα20,30,40: Η διαιτολόγος μας εξηγεί ποιες είναι οι διατροφικές ανάγκες σε κάθε...

20,30,40: Η διαιτολόγος μας εξηγεί ποιες είναι οι διατροφικές ανάγκες σε κάθε ηλικία

 

Όσο τα χρόνια περνούν και οι δεκαετίες αλλάζουν, τόσο διαφοροποιούνται και οι διατροφικές ανάγκες του σώματος μας. Το γνωρίζεις. Αλλιώς, λειτουργεί ο μεταβολισμός μας στη δεκαετία των 20 και αλλιώς στα 40. Για αυτό, σήμερα, ζητήσαμε από την Κλινική Διαιτολόγο – Διατροφολόγο, MSc., Γεωργία Καπώλη, να μας εξηγήσει τι χρειαζόμαστε διατροφικά στις τρεις δεκαετίες που μας απασχολούν περισσότερο. Τα 20, τα 30 και τα 40. Ο λόγος στην ειδικό…


Στην παιδική ηλικία, οι διατροφικές ανάγκες για τα αγόρια και τα κορίτσια είναι σχεδόν παρόμοιες. Όμως, με την έναρξη της εφηβείας, οι διατροφικές απαιτήσεις για τις γυναίκες αλλάζουν δραματικά. Επιπροσθέτως, όσο μεγαλώνουμε, οι διατροφικές ανάγκες του σώματος εξελίσσονται σύμφωνα με πολλές άλλες λειτουργικές και σωματικές αλλαγές.

 

Στα 20
Οι νέοι ενήλικες, στις αρχές των 20 τους, μεταβαίνουν από την εφηβεία στην ενηλικίωση και είναι πιθανόν ευαίσθητοι στην αύξηση βάρους. Έχει παρατηρηθεί ότι η μεγαλύτερη αύξηση στην παχυσαρκία (ΒΜΙ>30) βρέθηκε ανάμεσα στους νέους ενήλικες ανάμεσα στις ηλικίες των 18-29 ετών (7,1-14%).

Σύμφωνα με την μελέτη, το 60% των ομάδων των νέων ενηλίκων τρώνε ένα ανεπαρκές ποσό φρούτων και λαχανικών και το 41% τρώνε τα γεύματα ακανόνιστα. Εξαιτίας αυτών των διατροφικών συνηθειών και της συχνής κατανάλωσης πρόχειρων φαγητών (fast foods), αυξάνεται περισσότερο η πιθανότητα παχυσαρκίας. Η έλλειψη φυτικών ινών και η αύξηση των συνολικών λιπών προκαλούν την παχυσαρκία.

 

Πηγή: https://www.tlife.gr/fitness/diatrofi/20-30-40-i-diaitologos-mas-eksigei-poies-einai-oi-diatrofikes-anagkes-se-kathe-ilikia/1165911/,,https:/www.xtesini.gr/article/296103/203040-i-diaitologos-mas-exigei-poies-einai-oi-diatrofikes-anagkes-se-kathe-ilikia

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ