Δευτέρα, 15 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότητα2 εύκολοι τρόποι για να καθαρίσετε τα μαξιλάρια του καναπέ

2 εύκολοι τρόποι για να καθαρίσετε τα μαξιλάρια του καναπέ

Οι καναπέδες είναι ένα σημείο στο σπίτι μας, όπου περνάμε πάρα πολύ χρόνο. Αυτόματα λοιπόν καθίσταται ένα από τα πιο βρώμικα μέρη στο σπίτι. Από τα ψίχουλα και τους λεκέδες μέχρι τη συσσώρευση περιβαλλοντικών και σωματικών εδαφών όπως η σκόνη, η γύρη, το τρίχωμα και τα μαλλιά -τόσο για κατοικίδια όσο και για ανθρώπους- τα μαξιλάρια του καναπέ είναι μαγνήτης για βρωμιά και μικρόβια. Τα μαξιλάρια του καναπέ θα πρέπει να καθαρίζονται τακτικά χρησιμοποιώντας ηλεκτρική σκούπα εξοπλισμένη με εξάρτημα βούρτσας ταπετσαρίας. Σκουπίστε τα μαξιλάρια του καναπέ με ηλεκτρική σκούπα τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα, περισσότερο σε νοικοκυριά με κατοικίδια ζώα, παιδιά ή υψηλά επίπεδα σκόνης. Επιπλέον, κάθε έξι μήνες, τα μαξιλάρια του καναπέ θα πρέπει να καθαρίζονται σε βάθος. Θα σας παρουσιάσω 2 2 εύκολους τρόπους για να καθαρίσετε τα μαξιλάρια του καναπέ σας!


Όμως, σε αντίθεση με τα κλινοσκεπάσματα που μπορούν εύκολα να μπουν στο πλυντήριο, τα μαξιλάρια του καναπέ μπορεί να είναι μια άλλη ιστορία. Μερικές φορές, τα μαξιλάρια του καναπέ σάς επιτρέπουν να πετάξετε απλά τα καλύμματα στο πλυντήριο, ενώ άλλα απαιτούν επιτόπου καθαρισμό με ένα ήπιο απορρυπαντικό.

Όταν πρόκειται για τον καθαρισμό των μαξιλαριών του καναπέ σας, η συχνότητα εξαρτάται από το πόσο χρησιμοποιείται ο καναπές και πόσο συχνά αντιμετωπίζετε λεκέδες. Συνήθως, θα πρέπει να στοχεύετε να πλένετε τα καλύμματα των μαξιλαριών καναπέδων κάθε έξι μήνες περίπου, αλλά μπορεί να χρειαστεί να αναβαθμίσετε το πρόγραμμα καθαρισμού σας εάν έχετε να κάνετε με σαλόνια με μεγαλύτερη επισκεψιμότητα.

Υπάρχουν όμως εργασίες που μπορείτε να προσθέσετε στη λίστα καθαρισμού σας και σχετίζονται με τα μαξιλάρια του καναπέ σας και μπορείτε να κάνετε σε μηνιαία βάση. Ο γενικός εμπειρικός κανόνας λέει ότι τα μαξιλάρια σκουπίζονται με ηλεκτρική σκούπα κάθε μήνα για να αφαιρέσουν τη σκόνη και την ελαφριά βρωμιά ως μέσο επέκτασης της καλής εμφάνισης των καθισμάτων. Επιπλέον, τα μαξιλάρια θα πρέπει να αναποδογυρίζονται και να τινάζονται κάθε μήνα για να διατηρηθεί η ακεραιότητα του πυρήνα του καθίσματος και να αποφευχθεί η υπερβολική φθορά και το τσαλάκωμα του υφάσματος του καλύμματος.

Ένας από τους ευκολότερους τρόπους για να καθαρίσετε τα καλύμματα του μαξιλαριού του καναπέ σας είναι με σαπούνι και νερό. Αυτή η μέθοδος λειτουργεί καλά με τους περισσότερους λεκέδες.

στεγνά πανιά

ήπιο υγρό πιάτων

φλιτζάνι χλιαρό νερό

μπουκάλι ψεκασμού

σφουγγάρι ή βούρτσα με μαλακές τρίχες

Βουρτσίστε κάθε χαλαρή βρωμιά στο μαξιλάρι του καναπέ. Στη συνέχεια, ταμπονάρετε τη διαρροή με ένα καθαρό και στεγνό πανί.

Δημιουργήστε ένα διάλυμα καθαρισμού με αναλογία ¼ κουταλιού του γλυκού ήπιο, ενζυμικό υγρό πιάτων σε ένα φλιτζάνι χλιαρό νερό. Προσθέστε το διάλυμα σε ένα μπουκάλι ψεκασμού και ψεκάστε τη διαρροή ή/και τον λεκέ.

Χρησιμοποιώντας ένα σφουγγάρι ή μια βούρτσα με μαλακές τρίχες, απλώστε το διάλυμα στη λερωμένη περιοχή, αλλά φροντίστε να μην το τρίψετε. Όταν καθαρίζετε τους λεκέδες, φροντίστε να σκουπίσετε τον λεκέ αντί να τον τρίψετε. Το τρίψιμο θα βαθύνει μόνο τον λεκέ.

Αφαιρέστε τα υπολείμματα σαπουνιού με ένα ελαφρύ ξέπλυμα με νερό. Καθαρίστε την υπερβολική υγρασία με ένα καθαρό πανί ή σφουγγάρι. Αφήστε το ύφασμα να στεγνώσει στον αέρα και επαναλάβετε τα βήματα όπως χρειάζεται.

Ορισμένα υλικά μαξιλαριού καναπέ μπορούν να καθαριστούν με χλωρίνη χωρίς να καταστρέψουν το ύφασμα. Εδώ είναι ο καλύτερος τρόπος για να τα καθαρίσετε.

πανιά

χλωρίνη

ήπιο σαπούνι

νερό

μπουκάλι ψεκασμού

σφουγγάρι ή βούρτσα με μαλακές τρίχες

Σκουπίστε (μην τρίβετε) τα χυμένα υγρά με ένα καθαρό, στεγνό πανί και βουρτσίστε τα τυχόντα χαλαρά υπολείμματα.

Ετοιμάστε ένα διάλυμα καθαρισμού χλωρίνης με ένα φλιτζάνι χλωρίνη και 1/4 φλιτζάνι ήπιο σαπούνι ανά 3 λίτρα νερού.

Εφαρμόστε μία μικρή ποσότητα από το διάλυμα χλωρίνης χρησιμοποιώντας ένα μπουκάλι ψεκασμού. Αφήστε το διάλυμα να μουλιάσει στο ύφασμα για 15 λεπτά.

Απλώστε το διάλυμα στην πληγείσα περιοχή τρίβοντας ελαφρά την περιοχή με ένα σφουγγάρι ή μια βούρτσα με μαλακές τρίχες.

Φροντίστε να δουλέψετε από το εξωτερικό του λεκέ προς τα μέσα για να μην εξαπλωθεί ο λεκές και φροντίστε να ξεπλένετε συχνά το σφουγγάρι ή το πινέλο σας.

Καθαρίστε και ξεπλύνετε καλά το ύφασμα με νερό μέχρι να καθαριστεί ο λεκές. Βεβαιωθείτε ότι όλη η χλωρίνη έχει ξεπλυθεί από το ύφασμα και αφήστε το μαξιλάρι να στεγνώσει στον αέρα.

Οι μέθοδοι που αναφέρθηκαν προηγουμένως είναι γρήγορες και εύκολες λύσεις καθαρισμού μαξιλαριού καναπέ, αλλά έχετε υπόψη σας τον συγκεκριμένο τύπο υφάσματος με το οποίο εργάζεστε. Όσον αφορά τον ασφαλή καθαρισμό, θα πρέπει να ελέγξετε τον κωδικό καθαρισμού της ταπετσαρίας σας, ο οποίος είναι μοναδικός για κάθε τύπο υφάσματος. Όπως πάντα, φροντίστε να δοκιμάσετε μια δυσδιάκριτη περιοχή πριν προχωρήσετε σε οποιαδήποτε από αυτές τις μεθόδους καθαρισμού.

Σημειώστε προϊόντα καθαρισμού ή διαλύματα σε μια διακριτική περιοχή του μαξιλαριού του καναπέ για να ελέγξετε τη σταθερότητα του χρώματος, που είναι η αντίσταση στο ξεθώριασμα του χρώματος ή στο τρέξιμο.

Ο κωδικός καθαρισμού S, που σημαίνει “διαλύτης”, σημαίνει ότι το ύφασμα πρέπει να καθαρίζεται με στεγνό καθάρισμα. Εάν πρέπει να καθαρίσετε με σημείο να χρησιμοποιήσετε έναν ήπιο διαλύτη χωρίς νερό ή ένα προϊόν στεγνού καθαρισμού. Θα πρέπει να το αποφύγετε καθαριστικά με ατμό ή με βάση το νερό, καθώς μπορεί να προκαλέσουν συρρίκνωση ή λεκέδες.

Ο κωδικός καθαρισμού WS σημαίνει ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα μείγμα καθαριστικού με βάση το νερό και διαλύτη χωρίς νερό ή προϊόν στεγνού καθαρισμού. Βεβαιωθείτε ότι δεν έχετε κορεστεί σημεία ή λεκέδες. Εάν εργάζεστε με υφάσματα με πέλος, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια μη μεταλλική βούρτσα με σκληρές τρίχες για να κάνετε το μαξιλάρι του καναπέ σας να φαίνεται όμορφο σαν καινούργιο.

Όταν καθαρίζετε τον κωδικό S ή WS, καθαρίζετε μόνο σε καλά αεριζόμενο χώρο και αποφεύγετε προϊόντα που περιέχουν τετραχλωράνθρακα ή άλλα τοξικά υλικά.

Ο κωδικός καθαρισμού W σημαίνει ότι η ταπετσαρία μπορεί να καθαριστεί με διαλύματα με βάση το νερό και είναι ένας από τους πιο εύκολους τύπους υφάσματος για καθάρισμα. Μπορείτε να εντοπίσετε τα καθαρά υφάσματα του κωδικού W με τον αφρό καθαριστικών παραγόντων όπως ήπιο απορρυπαντικό ή προϊόντα σαμπουάν ταπετσαρίας χωρίς διαλύτες. Αφού εφαρμόσετε τον αφρό, βουρτσίστε με κυκλικές κινήσεις με ένα μαλακό πινέλο. Μόλις στεγνώσει το σημείο, σκουπίστε την ηλεκτρική σκούπα και είστε έτοιμες.

Ο κωδικός καθαρισμού X είναι ένας από τους πιο δύσκολους τύπους υφασμάτων στο καθάρισμα, καθώς δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε αφρό ή υγρά καθαριστικά. Μπορείτε να καθαρίσετε το ύφασμα σκουπίζοντας ή βουρτσίζοντας ελαφρά το υλικό με μια μη μεταλλική, σκληρή βούρτσα με τρίχες.

Πηγή: https://tospitakimou.gr/simboules-gia-to-spiti/symvoyles-kathariotitas/2-tropoi-katharismoy-maksilaria-kanape/?fbclid=IwAR1G9s79qg4mSI0vsImhOZau-cxpoQQMR2ef5hCA1uxkDTm54LvujO1J4DE

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ